Szerbia
Szerbia a második Európában Nagy-Britannia után: 322 ezer polgárt oltottak be

Összesen 6,5 millió adag vakcina beszerzéséről van aláírt megállapodásunk, de egyszerűen nincs védőoltás, jelentette ki ma Zoran Gojković tartományi egészségügyi titkár, a válságstáb tagja, majd elmondta: eddig több mint 320 ezer embert oltottak be, ez pedig azt jelenti, hogy Szerbia a második Európában az egymillió lakosra jutó beoltottak számát tekintve.

Gojković a Pinknek adott értékelése szerint az, hogy Szerbia rögtön Nagy-Britannia után következik a beoltottak számát tekintve, azt jelenti, hogy milyen jól dolgoztak a polgárok védelme érdekében.

„A gyógyszergyárak szemmel láthatóan nagy fába vágták a fejszéjüket, amikor azt gondolták, hogy le tudnak gyártani ennyi vakcinát, ezekkel a problémákkal fogunk most szembesülni”, így válaszolt Gojković a vakcinák elérhetőségével kapcsolatban, mivel globális szinten folyik verseny a koronavírus elleni immunizáció folyamatában.

Értékelése szerint „most már sem a pénz, sem a hatalom nem játszik szerepet”, csupán a találékonyságunkra és a barátainkra hagyatkozhatunk.

Gojković felszólította a polgárokat, hogy továbbra is tartsák be az előírásokat, viseljenek maszkot, és fontos, hogy „minél előbb vegyük fel a vakcinát”, hogy minél előbb kilábaljunk a pandémiából.

Az az állam, amely az elsők között lesz, aki ebből kilábal, elsőbbséget szerez a gazdaság helyreállításában és „felzárkózhat majd a gazdasági versengésben”, értékelte Gojković. (Fonet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
olvasó
2021. JANUÁR 27. [ 18:30 ]

Nem tudom, hogy az EU vezetőinek szakmai és politikai impotenciája-e a nagyobb, vagy az üzleti korrupciója.


Az oktatási miniszter bejelentette, hogy támogatja a kezdeményezést amely szerint a nemzeti történelem és identitás megőrzése szempontjából fontos tantárgyak tankönyvei elkészítését és kiadását az állam végezné. Vučić kezdeményezni fogja a kormánynál, hogy csakis az állami kiadók adhassák ki a szerb nyelv,...
2021. FEBRUÁR 27.
[ 18:23 ]
A koronavírus kezdete óta Szerbiában 453.240 fertőzöttet regisztráltak, és 4414 esetben volt halálos kimenetelű a fertőzés, olvasható a covid19.rs oldalon. Mint ismeretes, a szerb kormány válságstábja úgy döntött, hogy a hétvégén a bevásárlóközpontok, kávézók és éttermek az egész országban 14 óráig...
2021. FEBRUÁR 27.
[ 13:16 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök bejelentette, hogy a közép-szerbiai munkanélküliek szintén számíthatnak pénzügyi segélyre, csakúgy mint a Koszovó területén élők. ‘’ Ez a harmadik segélycsomag, remélem, hogy lesz negyedik is, ez a növekedési ütemtől függ, illetve a fizetések és a nyugdíjak is ettől függnek...
2021. FEBRUÁR 27.
[ 12:56 ]
Beolvasás folyamatban