Szerbia
Vučić a párt elnökségi ülése után: Kádercsere várható az SNS-ben, van aki felelőtlenül viselkedett

Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője, a párt elnökségének délután négy órakor megtartott ülése után Újbelgrádban elmondta, hogy főként a nemrég megtartott koszovói választásokról tárgyaltak. Az államfő közölte, hogy a választásokon a Szerb lista dominált a koszovói szerb lakosság körében.

Miroslav Lajčak közelgő belgrádi látogatásával kapcsolatban elmondta: fontos, hogy megértsék Szerbia súlyos helyzetét, főként az amerikai adminisztráció megváltozása után, és hozzátette,

várhatóan nyomás nehezedik majd az országra a koszovói kérdésben.

„Minden szempontot figyelembe veszünk, hogy megóvjuk és megvédjük vitális nemzeti érdekeinket”, közölte Vučić a sajtótájékoztatón.

Az SNS elnöke bejelentette, amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, akkor áprilisban vagy májusban megtarthatják a párt főbizottságának ülését, szeptemberben pedig a párt közgyűlését, amely előkészítheti az elnöki, a köztársasági, helyi önkormányzati és belgrádi választásokat.

Vučić a káderügyekben is változásokat jelentett be, rámutatva arra, hogy egyesek felelőtlenül viselkedtek a párton belül.

„A párt tagjainak egy része felelőtlenül viselkedett, a többségük nem, de muszáj lesz néhány huszárvágást elvégezni a párton belül, hogy ezt megelőzzük, ezért a párt közgyűlésén további programokkal állunk elő, hogy elérjük a korábban kitűzött célokat”, hangsúlyozta az államfő.

Ezek a célok a nagy infrastrukturális projektek befejezése, valamint hogy a bérek 2025-ig elérjék a 900, a nyugdíjak pedig a 450 eurót, tette hozzá.

Az államfő bejelentette, hogy április elején érkezhet meg Szerbiába az eddigi legnagyobb japán beruházás, viszont a részletekről még nem mondhat semmit. (Mondo)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A köztársasági válságstáb mai ülésén nem fogadtak el újabb járványügyi intézkedéseket, de egységes a vélemény arról, hogy a hétvégén kell tenni valamit, ezért az erről szóló döntést a következő, pénteki ülésén hozza meg a válságstáb, közölte Predrag Kon epidemiológus. „Az ülésen véleményeket és...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 12:50 ]
A szerb kormány legfrissebb adatai szerint Szerbiában 1.300.330 koronavírus elleni védőoltást adtak be, és 472.769 személy kapta meg a második adagot is, írja a Tanjug. Az egymillió lakosra jutó beoltottak száma szerint Szerbia a második Európában, Nagy-Britannia után, az egymillió lakosra jutó újraoltottak számát tekintve...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 10:53 ]
Miután az egyik bank reklámjaként megjelent a szlogen, hogy „hány szerbecskét fogsz szülni nekem”, tömeges nemtetszést váltott ki a közösségi oldalakon. A Južni vetar című népszerű sorozat egyik főhőse tette fel a „hány szerbecskét fogsz szülni nekem” kérdést a barátnőjének, a kérdés pedig kultikussá vált...
2021. FEBRUÁR 24.
[ 10:47 ]
Beolvasás folyamatban