Szerbia
Vučić a párt elnökségi ülése után: Kádercsere várható az SNS-ben, van aki felelőtlenül viselkedett
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb államfő, a Szerb Haladó Párt (SNS) vezetője, a párt elnökségének délután négy órakor megtartott ülése után Újbelgrádban elmondta, hogy főként a nemrég megtartott koszovói választásokról tárgyaltak. Az államfő közölte, hogy a választásokon a Szerb lista dominált a koszovói szerb lakosság körében.

Miroslav Lajčak közelgő belgrádi látogatásával kapcsolatban elmondta: fontos, hogy megértsék Szerbia súlyos helyzetét, főként az amerikai adminisztráció megváltozása után, és hozzátette,

várhatóan nyomás nehezedik majd az országra a koszovói kérdésben.

„Minden szempontot figyelembe veszünk, hogy megóvjuk és megvédjük vitális nemzeti érdekeinket”, közölte Vučić a sajtótájékoztatón.

Az SNS elnöke bejelentette, amennyiben a járványügyi intézkedések lehetővé teszik, akkor áprilisban vagy májusban megtarthatják a párt főbizottságának ülését, szeptemberben pedig a párt közgyűlését, amely előkészítheti az elnöki, a köztársasági, helyi önkormányzati és belgrádi választásokat.

Vučić a káderügyekben is változásokat jelentett be, rámutatva arra, hogy egyesek felelőtlenül viselkedtek a párton belül.

„A párt tagjainak egy része felelőtlenül viselkedett, a többségük nem, de muszáj lesz néhány huszárvágást elvégezni a párton belül, hogy ezt megelőzzük, ezért a párt közgyűlésén további programokkal állunk elő, hogy elérjük a korábban kitűzött célokat”, hangsúlyozta az államfő.

Ezek a célok a nagy infrastrukturális projektek befejezése, valamint hogy a bérek 2025-ig elérjék a 900, a nyugdíjak pedig a 450 eurót, tette hozzá.

Az államfő bejelentette, hogy április elején érkezhet meg Szerbiába az eddigi legnagyobb japán beruházás, viszont a részletekről még nem mondhat semmit. (Mondo)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután a rendőrség megállapította, hogy az eltűnt kislány, Danka Ilić nem tartózkodik azon a 10 négyzetkilométeren, amelyet tegnap és ma kutattak át a Bor melletti Banjsko Polje településen, a lány keresését operatív módon folytatják. Mint a Tanjug riportere a helyszínről közölte, a rendőrök megállapították, hogy a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 19:27 ]
Német László belgrádi érsek ma húsvéti üzenetében közölte, hogy a húsvét megváltoztatta a teremtett világ jövőjét, és benne az embert is, a hit pedig erőt ad az embereknek, hogy kitartsanak az életük útján. Üzenetében Német gratulált minden katolikusnak, aki március 31-én, a Gergely-naptár szerint ünnepli a...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 16:40 ]
Dejan Luković rendőrtábornok, a speciális egységek rendőrigazgatóságának helyettese ma – a kétéves Danka Ilić eltűnése kapcsán – azt mondta, hogy az ügyben a bori rendőrkapitányság az illetékes, de abban a pillanatban, amikor látták, hogy egyedül nem fogják rövid idő alatt megtalálni a lányt, Bratislav Gašić...
2024. MÁRCIUS 27.
[ 13:45 ]
Beolvasás folyamatban