Szerbia
„Hány szerbecskét fogsz szülni nekem?”
Ismét egy reklám dühítette fel a nőket és a nemzeti kisebbségeket

Miután az egyik bank reklámjaként megjelent a szlogen, hogy „hány szerbecskét fogsz szülni nekem”, tömeges nemtetszést váltott ki a közösségi oldalakon.

A Južni vetar című népszerű sorozat egyik főhőse tette fel a „hány szerbecskét fogsz szülni nekem” kérdést a barátnőjének, a kérdés pedig kultikussá vált a fiatalabb generációk körében. A felismerhetőségre és népszerűségre számítva az egyik hazai bank vezetői a Facebook-oldalon közöltek egy reklámot, amelyben Miodrag Radonjić színész teszi fel az említett kérdést a barátnőjének, és miután a lány három ujját mutatja fel, a tervezett gyermekek számára utalva, a férfi így válaszol: „Akkor szükségünk lesz lakás- és készpénzhitelre is”.

Gyorsan kiderült azonban, hogy a bankosok hibát követtek el, mert nem számoltak a női közönség haragjával, akik dühös kommentárokkal árasztották el az oldalt, amelyek szerint ők nem a szerbecskék „szülőgépei”. A nők mellett a nemzeti kisebbségek képviselői is elégedetlenségüket fejezték ki a reklám miatt, és feltették a banknak a kérdést, hogy „csak a szerbeknek van-e joguk a hitelre”.

Amikor rájöttek, hogy a tréfa rosszul sült el, és a Facebook-követők dühét váltotta ki, a bankárok eltávolították a reklámot és elnézést kértek, valamint közölték, hogy a bank „mélyen tiszteletben tartja az ország nemzeti, vallási és nyelvi sokszínűségét, tiszteletben tartva az emberi és kisebbségi jogokat”. Azt is kiemelték, hogy a bank hosszú távon támogatja a filmművészetet, emiatt döntött úgy, hogy támogatja a Južni vetar sorozatot, de arra a következtetésre jutottak, hogy el kell távolítani a reklámot, mert elfogadják az emberek reakcióját, miszerint a reklám sértő minden nemzeti kisebbségre nézve az országban, írja a Politika.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Varga Zoltán
2021. FEBRUÁR 27. [ 10:36 ]

Bravó OTP!


Zbudapest
2021. FEBRUÁR 25. [ 4:22 ]

A noket meg mindig le kicsinylik, es allandoan biztatjak hogy szuljenek tobbet. A nok kerdese viszont ez" Ha a vilagunk bekes lenne, es a penzeket is a kisgyerekre es a mamikakra forditanank akkor a asszonyoknak nagyob kedve volna uj lelekeket a vilagra hozni.


A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban