Szerbia
Vučić elnök fogadta az apát, aki hat éve küzd a gyermekeiért

Aleksandar Vučić szerb államfő ma fogadta Đorđe Joksimovićot, akitől 2015-ben bírósági döntéssel vették el három kiskorú gyermekét.

„Đorđénak három lánya van, és már évek óta küzd értük. Meghallgattam őt, és arra kértem, hogy tartsa tiszteletben a szerbiai intézményeket, mert ezek a legjobb módon védik a gyermekek jogait és szükségleteit”, írta hivatalos Instagram-profilján az államfő.

Vučić kiemelte: meg van győződve arról, hogy Lara, Beba és Maja boldogok lesznek.

Đorđe Joksimović tegnap reggel gyalog indult el Kragujevacról Belgrádba azzal a reménnyel, hogy fogadni fogja őt az elnök, és segítséget nyújt a hat éve fennálló problémájára.

Joksimović a 140 kilométeres út megtételével akart tüntetni amiatt, hogy hat év elteltével sem kapta vissza gyermekeit. A szociális gondozói központ azért vette el tőle a gyerekeket annak idején, mert nem tudta biztosítani számukra a megfelelő életfeltételeket.

Időközben a férfi teljesített minden feltételt, amelyet kértek tőle, de a gyerekeit mégsem kapta vissza. Joksimović ma reggel a Tanjugnak elmondta: nem adja fel a harcot, és reméli, hogy végre megoldódik a problémája.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tavalyi év demográfiai adatai elkeserítőek Szerbia számára. A statisztikai adatok vezetése óta először történt meg, hogy egy év alatt 62 ezernél kevesebb újszülött jött a világra, ugyanakkor 115 ezren haltak meg - nyilatkozta ma Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter. Ez azt...
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 11:37 ]
Szerbiában a statisztikai adatok szerint évente több mint 2500 ember hal meg mértéktelen és felelőtlen alkoholfogyasztás miatt. Az életkort tekintve a halálozások legnagyobb hányada a fiatalokra vonatkozik. Erre mutatott rá a Szerbiai Sörfőzők Szövetsége, a Légy józan és óvatos kampányt népszerűsítve. Az egyesület,...
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 9:33 ]
A Szerbiai Ügyvédi Kamara (AKS) igazgatóbizottsága úgy döntött, hogy egynapos munkabeszüntetést tart szeptember 24-én, tüntetésképpen a Legfelsőbb Semmítőszék jogi álláspontja miatt, a hitelfeldolgozási költségek és a lakáshitelek biztosításával foglalkozó nemzeti korporációnál, vagyis az NKOSK-nál történő...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:41 ]
Beolvasás folyamatban