Szerbia
Csökken az új fertőzöttek száma Szerbiában, 42 páciens halt meg

Szerbiában az elmúlt 24 órában 3 615 újabb esetben azonosították a koronavírust, 15 904 személyt teszteltek, 42 páciens pedig elhunyt.

A szerbiai kórházakban 7 938 pácienst kezelnek, közülük 267 személy van lélegeztetőgépen, közölte az egészségügyi minisztérium. A 3 615 új esetből a legtöbbet Belgrádban azonosították (770), majd Újvidéken (235) és Nišben (186).

Lončar: Egyre több a súlyos eset, oxigént kellett beszállítani

A kórházakban stabil a helyzet, van elegendő hely a kórházi ellátásra szorulók számára, de egyre több páciensnek súlyos a kórképe, akik intenzív ellátásra szorulnak, közölte ma Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter.

Elmondta továbbá, hogy az elmúlt néhány napban nagyon sok oxigén fogyott el, így az állam amellett, hogy maga is előállít oxigént és még külföldre is szállít belőle, most arra kényszerült, hogy napi szinten meghatározott mennyiségű oxigént szállítson be, hogy ki tudja elégíteni a szükségleteket.

Javaslat a kötelező védőoltásra

Zlatibor Lončar szerb egészségügyi miniszter kijelentette, hogy fontolóra veszik a koronavírus elleni védőoltás kötelezővé tételét. A miniszter rámutatott, hogy ez a szakma javaslata. Ezt írja a 021.rs portál. Cikkét több szerb médium is átvette. Más szerb médiumok szerint viszont a védőoltást csak az egészségügyiek számára tennék kötelezővé a megfontolandó javaslat szerint. Ismételjük: javaslat. Amelyet majd megfontolnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A tavalyi év demográfiai adatai elkeserítőek Szerbia számára. A statisztikai adatok vezetése óta először történt meg, hogy egy év alatt 62 ezernél kevesebb újszülött jött a világra, ugyanakkor 115 ezren haltak meg - nyilatkozta ma Slavica Đukić Dejanović, népesedéspolitikával megbízott tárca nélküli miniszter. Ez azt...
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 11:37 ]
Szerbiában a statisztikai adatok szerint évente több mint 2500 ember hal meg mértéktelen és felelőtlen alkoholfogyasztás miatt. Az életkort tekintve a halálozások legnagyobb hányada a fiatalokra vonatkozik. Erre mutatott rá a Szerbiai Sörfőzők Szövetsége, a Légy józan és óvatos kampányt népszerűsítve. Az egyesület,...
2021. SZEPTEMBER 24.
[ 9:33 ]
A Szerbiai Ügyvédi Kamara (AKS) igazgatóbizottsága úgy döntött, hogy egynapos munkabeszüntetést tart szeptember 24-én, tüntetésképpen a Legfelsőbb Semmítőszék jogi álláspontja miatt, a hitelfeldolgozási költségek és a lakáshitelek biztosításával foglalkozó nemzeti korporációnál, vagyis az NKOSK-nál történő...
2021. SZEPTEMBER 23.
[ 19:41 ]
Beolvasás folyamatban