Szerbia
Nyolc éves a legfiatalabb koronavírusos beteg a belgrádi kórházban

A Dragiša Mišović kórházi-klinikai központban nyolc éves a legfiatabb koronavírussal fertőzött beteg.

A gyerekeknek és fiataloknak valamivel súlyosabb a kórképe most, mint tavaly, a legfiatalabb betegek esetében a túlsúly jelent kockázati tényezőt.

Dr. Zorica Živković, a Dragiša Mišović kórházi-klinikai központ gyermekorvosa kijelentette, hogy januártól megemelkedett a páciensek száma a gyermekek körében.

Živković a Szerbiai Rádió és Televízió reggeli műsorában kijelentette, hogy most néhány nap alatt kialakul a tüdőgyulladás, és a röntgenképek is megváltoztak, ez pedig az új vírustörzseknek és azok kombinációinak tudható be.

Az orvos közölte, hogy a Dragiša Mišović kórházi-klinikai központban jelenleg a serdülőkorban lévők vannak legtöbben, de vannak kisbabák is.

A fiatalabbaknál a leggyakoribb tünetek a hosszan tartó láz, száraz köhögés, nehéz légzés, de a gyermekek jól reagálnak a kezelésre, tette hozzá Živković.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban