Szerbia
A válságstáb holnap hoz döntést az intézkedések esetleges enyhítéséről

Holnap tartják meg a köztársasági válságstáb ülését, amelyen elemzik majd az aktuális járványügyi helyzetet és az intézkedések hatékonyságát, jelentette be Ana Brnabić szerb kormányfő.

Brnabić azt is elmondta, hogy szinte minden nap beszél a válságstáb egészségügyi tagjaival, és tudja, hogy milyen állásponton vannak, vagyis hogy szerintük még nincs itt az ideje az intézkedések enyhítésének, mert igaz, hogy most jó a helyzet, de nem lenne szabad ezt veszélybe sodorni.

Brnabić: Minden szabályszegést szankcionálunk

A kormányfő elítélte, hogy a Rajko Mitićben megtartott meccs után az emberek megszegték a járványügyi intézkedéseket, az illetékes hatalom reakciója pedig megmutatta, hogy senki sem élvez védettséget.

Arra a kérdésre, hogy Goran Vesić polgármester-helyettest is megbüntetik-e, mert a közösségi hálókon közölték, hogy ő is jelen volt a bulin, Brnabić közölte: nem tolerálják az intézkedések megsértését.

Szükségtelen kötelezővé tenni a vakcinát Szerbiában

Brnabić elmondta továbbá azt is, hogy Szerbiában nincs szükség arra, hogy kötelezővé tegyék a védőoltás felvételét.

Arra megállapításra, illetve kérdésre, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága úgy határozott, hogy legális a vakcináció kötelezővé tétele, és hogy szükség lesz-e erre a demokratikus társadalmakban, a szerb kormányfő elmondta: nálunk kiválóan folyik a vakcináció, hatalmas az emberek érdeklődése, sokkal nagyobb, mint a fejlettebb európai országokban. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Jagodinai Legfőbb Ügyészség a mai napon eljárást kezdeményez a Marinika Tepić sajtótájékoztatóján elhangzott állítások alapján, miszerint Dragan Marković Palma kiskorúakat futtatott a jagodinai szállodákban. “Az ügyészség a médiából szerzett értesülések alapján, valamint Palma kezdeményezésére, aki a...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 12:57 ]
Ma hajnali 3 óra körül Novi Pazar közelében a Richter-skála szerinti 2,6-os erősségű földmozgást észleltek. A néhány másodpercig tartó rengés epicentruma a várostól 26 kilométerre észak-keletre volt, 4 kilométeres mélységben, tájékoztatott az Európai-Mediterrán Szeizmológiai Központ. A Köztársasági...
2021. ÁPRILIS 20.
[ 10:47 ]
Szerbiában az elmúlt 24 órában 12.482 tesztet végeztek és 2.604 új fertőzöttet azonosítottak. Ez enyhe növekedést jelent az elmúlt napi adatokhoz viszonyítva. Kórházi kezelésre 6.701 koronavírusos beteg szorul, közülük 217-en vannak lélegeztetőgépen. A vasárnapi jelentés óta hivatalosan 35 személy hunyt el a...
2021. ÁPRILIS 19.
[ 15:12 ]
Beolvasás folyamatban