Szerbia
Ma és holnap próbaérettségiznek a nyolcadikosok

A nyolcadikosok próbaérettségije Szerbia-szerte ma és holnap kerül megrendezésre, így a diákok megismerhetik a vizsgatétel menetét és feltételeit, és még időben visszajelzést kaphatnak tudásukról, és arról, hogy a júniusi kisérettségire mely tananyagokat kell még jobban elsajátítaniuk.

A diákok ma 13 órakor tesznek írásbeli próbavizsgát matematikából, míg holnap reggel 9-kor anyanyelvi, majd 11.30-kor kombinált teszt vár rájuk.

A próbavizsgákon mindenki saját iskolájában vesz részt, 15 főnél kisebb csoportokban a járványügyi intézkedések betartása mellett. A tesztek 20 feladatot tartalmaznak, megoldásukra 120 perc áll majd a diákok rendelkezésére, osztályzatot nem kapnak rá.

A korábbi években a diákok állítása szerint a próbateszt mindig bonyolultabb volt, mint a júniusi valódi kisérettségi, ám ezt összehasonlítható adatokkal a teszteket összeállító Oktatási és Nevelési Minőség Értékelő Intézet sem tudja alátámasztani.

A kombinált teszt jellemzően biológiából öt kérdést tartalmaz, négy-négyet fizikából, történelemből és földrajzból, illetve háromat kémiából.

Az utóbbi években a 3 teszt összesen 60 feladatának többsége "karikázós" volt, de nyílt illetve zárt típusú kérdésekkel is találkozhattak a diákok.

A szakemberek ajánlása szerint a siker érdekében a diákoknak nagyon figyelmesen kell hallgatniuk a tanárok utasításait a teszt megkezdése előtt, és méginkább oda kell figyelniük a feladatok leírásának pontos értelmezésére.(Nova.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban