Szerbia
Lončar: Szerbia is leveheti a marihuánát a narkotikumok listájáról

Zlatibor Lončar egészségügyi miniszter kijelentette, hogy Szerbia az ENSZ tagjaként tiszteli az ENSZ Kábítószer-ellenőrzési és Bűnmegelőzési Hivatalának döntését, amely értelmében a marihuánát levennék a narkotikumok listájáról. A miniszter elmondása szerint Szerbia már dolgozik azon, hogy ez itt is megvalósuljon.

Zlatibor Lončar a Venko Filipcse észak-macedón egészségügyi miniszterrel közösen tartott sajtótéjákoztatón kijelentette, nincs ok amiért Szerbia ne tisztelné az Egyesült Nemzetek Szervezetének a döntését.

“Már belementünk ebbe a kérdésbe, és az ENSZ tagjaként tisztelni fogunk minden ehhez kapcsolódó döntést. Dolgozunk a kérdésen, ahogyan ők elképzelték, nincs oka arra, hogy ne hajtsuk azt végre az állampolgárok és a jogszabályok veszélyeztetése nélkül”- mondta Lončar.

Hozzátette, hogy a témához kapcsolódó döntéseket szakemberekre fogják bízni, és figyelembe véve, hogy ez igen érzékeny kérdés, a miniszter arra kér mindenkit, hogy ne találgassanak az emberek, hogy mi lesz és miként lesz, hanem várják meg türelmesen a fejleményeket.

“Különösen érzékeny téma ez. A leghozzáértőbb szakembereink az ENSZ segítségével kidolgozzák majd a megoldást. Szükség lesz a türelemre”- szögezte le az egészségügyi miniszter. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban