Szerbia
Kovács Elvira: Az Európai Parlament nem fog konkrét megoldást kínálni a választási kampánnyal kapcsolatban

Kovács Elvira, a VMSZ képvislője az Európai Parlament küldötteivel folytatott videókonferencia után kijelentette, hogy a pártközi párbeszéd előkészítő szakaszáról szóló beszélgetés nyitott volt, konkrét kérdéseket tettek fel a választási kampány menetével kapcsolatban, de az EP-képviselők nem fognak azokra konkrét megoldásokat kínálni.

Kovács a Közgyűlésben elmondta, hogy a VMSZ is részt vett a korábbi párbeszédben, és többek között a képviselők kampányára vonatkozó ajánlásokat is egyeztették.

“Fontos, hogy a pártok a választási kampányban jobban összpontosítsanak a programra. A VMSZ arról ismert, hogy sok energiát fektet a választási program bemutatására és a kampány során ezt meg is próbálja bemutatni”- mondta a VMSZ EP-képviselője.

Hozzátette, az ülésen megvitatták a kisebbségek képviseletét, a médiastratégiát és annak végrehajtását, az újságírók védelmét és a kormány által az előző időszakban elfogadott egyéb dokumentumokat is.

A VMSZ képviselője elmondta, hogy az EP-képviselők arra számítanak, hogy májusban megszűnik az utazási tilalom és ezek után azonnal készek lesznek Szerbiába látogatni, tudatában annak, hogy a legjobb lenne egy asztalhoz ülni és úgy megvitatni a felmerülő kérdéseket.

“A legoptimistább ütemterv az, hogy az egyes pártokkal folytatott tárgyalások után május elején tárgyalnak a parlament elnökével”- mondta Kovács Elvira, hozzátéve, hogy még mindig nem lehet megjósolni, hogy a tárgyalások mikor fejeződhetnek be.

A megbeszélésen Vladimir Bilčík EP-képviselő mellett Eduard Kukan és Knut Fleckenstein volt képviselők is részt vettek, valamint a VMSZ és a Szerbiai Nyugdíjasok Egyesült Pártjának (PUPS) képviselői is jelen voltak. (Danas)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban