Szerbia
Đerlek: Bátorítóak az adatok, a vakcináció az ünnepek ideje alatt is folytatódik

Mirsad Đerlek, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára kijelentette, hogy a pillanatnyi járványügyi adatok bíztatóak, mivel a kórházakba felvett betegek száma már alacsonyabb, mint azoké, akiket hazaengednek, ám még mindig ötezer koronavírusos beteget ápolnak az egészségügyi intézményekben, illetve 160-an vannak lélegeztetőgépen.

“Amint bíztató híreket hallunk, amelyek még nem adnak okot a lazításra, mi elengedjük magunkat és aztán megfizetjük az árát”- mondta Đerlek az RTS-nek.

Az államtitkár elmondta, hogy az immunizáció folyamata a hétvégi ünnepek alatt folytatódik, és az eUprava kiküldi majd a védőoltás felvételéről szóló információkat, ám egyes helyeken a lakosok előzetes jelentkezés nélkül is felvehetik majd a vakcinát.

“A cél az, hogy az ünnepek alatt minél több oltást beadhassunk. Nemsokára közzétesszük azon városok nevét, ahol jelentkezés nélkül felvehető az oltás. Öt nap nagy kiesés lenne az immunizációs folyamatot illetően”- tette hozzá az egészségügyi államtitkár, és megjegyezte, hogy Szerbiában már több, mint kétmillió ember megkapta a védőoltás első dózisát.

Đerlek elmondása alapján május 15-én kezdődik a fiatalok oltását célzó kampány, amelynek szerinte a közösségi oldalak sokat ártanak, mivel azokon sok vakcina-ellenes tartalommal találkozhatnak a fiatalok.

Az előttünk álló hétvégén a húsvéti és május elsejei ünnepek alkalmával szigorúbb ellenőrzésre számíthatunk az üdülőhelyeken, a vendéglátó helyeken illetve a városi közlekedésben. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban