Szerbia
Vučić: Májusban mindenki megkapja az állami segélyt

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Instagram-profilján szólt a polgárokhoz, s pontos információkat közölt arról, kik és mikor fogják megkapni az állami segélyt ebben a hónapban.

„Május az a hónap, amikor a lehető legjobb módon láthatják munkájuk eredményét, de a szerb állam sikerének eredményeit is” – üzente Vučić.

Mint mondta, május 6-án minden nyugdíjas megkapja a 30 eurós segélyt.

„Május 7-én a szociális segély jogosultjainak és a büntetés-végrehajtási intézményekben dolgozóknak folyósítják a pénzt, május 10-én pedig a minimálbér 50 százalékát utalják a szerb vállalkozóknak” – részletezte az elnök.

A többi polgár részére, aki jelentkezett a segélyre, május 12-én kezdik folyósítani a pénzt.

„Május 20-án fizetik ki a 100 eurót minden szerb nemzetiségű polgárnak, aki Koszovó és Metóhiában jelentkezett, valamint 200-at az ott élő munkanélkülieknek. Rögtön ezután a 600 eurós második részletet kezdik utalni a fuvarozóknak” – mondta Vučić.

„Mindez az Önök türelmének, munkájának és erőfeszítésének köszönhető. Ugyanakkor még egyszer felszólítom Önöket, hogy oltassák be magukat, s próbáljunk meg véget vetni a járványnak, próbáljuk meg legyőzni, hogy még több sikert és jobb eredményeket könyvelhessünk el” – húzta alá az államfő. (Mondo)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban