Szerbia
Vučić megköszönte Oroszország Szerbiának nyújtott segítségét

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Alekszandr Bocan-Harcsenkóval, Oroszország szerbiai nagykövetével tárgyalt, akinek átnyújtotta a Vlagyimir Putyin orosz elnökhöz és Kirill moszkvai pátriárkához intézett húsvéti jókívánságait.

Vučić megkérte az orosz nagykövetet, hogy Putyin elnöknek, Kirill pátriárkának és minden oroszországi pravoszláv hívőnek tolmácsolja őszinte jókívánságait, békét, egészséget és előmenetelt kívánt.

A szerb államfő ezúttal is megköszönte Oroszországnak a támogatást, amit Szerbiában nyújt a járvány alatt, s megállapította, hogy a Szputnyik V orosz vakcina gyártása hozzájárul, hogy az elkövetkező időszakban is folytatódhasson a lakosság immunizálása.

A tárgyalófelek elégedettségüket fejezték ki a két ország közötti gazdasági együttműködéssel kapcsolatban, s kiemelték, hogy a közös infrastrukturális és energetikai projektek a tervezett ütemben haladnak, s nagyban hozzájárulnak Szerbia gazdasági előmeneteléhez és a polgárok életszínvonalához.

Vučić elnök és Bocan-Harcsenko nagykövet a fasizmus feletti győzelem napjának megünnepléséről, a koszovói helyzetről, valamint a regionális kérdésekről is beszéltek, s megegyeztek, hogy a béke, az együttműködés és a stabilitás megőrzésének politikája nagy jelentőséggel bír a Nyugat-Balkán további fejlődése szempontjából. (Pink.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban