Szerbia
Vučić a kínai nagykövettel: Kiváló a két ország közötti együttműködés

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Csen Bóval, Kína belgrádi nagykövetével találkozott, akivel a két ország stratégiai együttműködéséről, valamint a meglévő és az új infrastrukturális projektekről tárgyalt.

Vučić kiemelte a Szerbia és Kína közötti együttműködés rendkívüli dinamikáját, amely a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapul, valamint a stabil gazdaságon és a stratégiai tervezésen, melynek célja hosszútávú projektek megvalósítása nemzeti és regionális szinten.

A szerb elnök emlékeztetett, hogy Kína az ország harmadik legnagyobb kereskedelmi partnere, s a szerbiai beruházásai állandó és erőteljes növekedést jegyeznek.

Vučić és Csen Bo a folyamatban lévő és az új útépítési projektekről is beszéltek, valamint az államfő reményét fejezte ki, hogy a sikeresen megvalósított nagy projektek után újabb beruházásokra is sor kerül.

A tárgyalás külön témáját képezte a 65 szerbiai helyi önkormányzat szennyvíztisztítását érintő kommunális infrastrukturális projekt volt, amellyel Szerbia jelentős mértékben eleget tesz majd a környezetvédelmi kihívásoknak, de a polgárok életminőségét is javítani fogja.

Csen Bo elmondta, a Szerbia és Kína közötti együttműködés még intenzívebb ütemben fog folytatódni, s mindkét ország továbbra is a járvány elleni küzdelemre és a gazdasági növekedésre fókuszál, valamint az infrastrukturáli és a gazdasági összeköttetésre.

Vučić megköszönte Kína Szerbiának nyújtott támogatását, külön kihangsúlyozta azt a tényt, hogy eddig hárommillió védőoltás érkezett a Sinopharm vállalattól, amivel sok ember életét sikerült megóvni. (Pink.rs)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Aleksandar Vučić szerb elnök Európa napja alkalmából elmondta, hogy Robert Schuman ötlete valódi győzelmet eredményezett a második világháborút követően, az ötlet bizalmat, hitet, békét és szolidaritást hozott és ez a hit megvan Szerbiában is, ahogyan a remény, hogy Szerbia olyan országgá válik, amelyet szívesen látnak...
2021. MÁJUS 9.
[ 10:46 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök koszorút helyezett el Donja Gradinában a jasenovaci koncentrációs táborban történt népirtás áldozatainak emlékére, tudósít a Tanjug. Donja Gradina volt a legtömegesebb kivégzések helyszíne. Az elnök bejelentette, hogy a boszniai Szerb Köztársaság négy szerb önkormányzatnak fog összesen...
2021. MÁJUS 8.
[ 18:19 ]
Szerbiában az utóbbi 24 óra során 1056 koronavírus fertőzöttet regisztráltak, 11.920 elvégzett tesztet követően, közölték hivatalosan. Az utóbbi napon 20 személy vesztette életét a vírus következtében. Az egészségügyi minisztérium adatai alapján Szerbiában jelenleg 135 koronavírusos beteg van lélegeztetőgépen,...
2021. MÁJUS 8.
[ 16:24 ]
Beolvasás folyamatban