Szerbia
Vučić boszniai szerb vezetőkkel tanácskozott
A boszniai polgárok ingyen felvehetik az oltást Szerbiában

Aleksandar Vučić szerb elnök ma a boszniai Szerb Köztársaság delegációjával tanácskozott.

A Banja Luka-i küldöttséget Milorad Dodik, Bosznia-Hercegovina elnökségének elnöklője és Željka Cvijanović, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke vezette.

A találkozón Vučić mellett jelen volt még Ana Brnabić szerb kormányfő, valamint Nikola Selaković és Aleksandar Vulin miniszterek.

A tárgyalás után a szerb államfő kijelentette, hogy fontos kérdésekről beszélgettek.

„Ezek a napok nem könnyűek és nem is egyszerűek a szerb nép számára. Úgy tűnik, megengedett az, hogy bármit mondhatnak a szerbek ellen. Mindenki hallgat”, mondta Vučić a sajtótájékoztatón.

„Albin Kurti zsarol bennünket, én pedig úgy kezelem, mint az ideiglenes intézmények bármelyik képviselőjét. Ha neki ez nem tetszik, próbáljon meg tenni ellene. De ezt nem tanácsolnám neki”, tette hozzá Vučić.

A Bosznia-Hercegovinában lévő főképviselői irodával kapcsolatban Vučić bejelentette, hogy a megállapodás alapján kérni fogja a napi jelentéseket, ki fogja fejezni saját álláspontját, és meghallgatja azt is, hogy mit mond erről a boszniai Szerb Köztársaság. Elmagyarázta, hogy Szerbia a daytoni szerződés keretében fog segíteni a boszniai Szerb Köztársaságnak.

A tárgyalás után Dodik közölte, hogy meg kell szüntetni a főképviselői irodát, majd kiemelte, hogy ők nem szeretnék megszüntetni a daytoni szerződést.

„Bosznia-Hercogivában nem mi vagyunk azok, akik ellenzik a daytoni szerződést”, mondta Dodik.

Aleksandar Vučić elmondta még, hogy a boszniai polgárok ingyen felvehetik az oltást Szerbiában, s oltási igazolást is kapnak annak rendje és módja szerint.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az elmúlt hétvégén, vagyis július 23-a és 25-e között a szerbiai autópályákon összesen 740 ezer 776 jármű haladt át, közölte a Szerbia Útjai közvállalat. Az úthasználati díj megfizettetéséből pedig 385 millió 795 ezer 773 dinár folyt be, ami a tavalyi évi időarányoshoz viszonyítva 63,75 százalékkal, míg a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 9:24 ]
A szerb állampolgárok többsége, azaz 52,3 százaléka támogatja az ország Európai Unióhoz való csatlakozását, míg 32,6 százalékuk ellenzi azt - derül ki az EU szerbiai delegációja számára végzett közvéleménykutatásból, közölte az Európai Uniós Információs Központ. A kutatásban részt vevők 8,4 százaléka nem...
2021. JÚLIUS 26.
[ 17:11 ]
Szerbiában az elmúlt 24 óra folyamán 8817 elvégzett tesztet követően 241 fertőzött személyt regisztráltak, a koronavírus következtében egy páciens vesztette életét, ezzel a vírus szerbiai áldozatainak száma 7105-re emelkedett. Kórházi kezelésen jelenleg 338 beteg, lélegeztetőgépen pedig 11 személy van. A...
2021. JÚLIUS 26.
[ 16:51 ]
Beolvasás folyamatban