Szerbia
Koronavírus: Németország levette Szerbiát a veszélyes országok listájáról

Németország a mai napon levette a koronavírus szempontjából veszélyesnek tartott országok listájáról Szerbiát, illetve több másik nyugat-balkáni ország is lekerült a piros színnel jelölt országok jegyzékéről.

A Robert Koch Intézet (RKI) az újonnan fertőződöttek számának visszaesése miatt az említett listáról többek között az alábbi országokat vette le: Ausztria, Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Örményország, Azerbajdzsán, Libanon, Moldova, Ukrajna és Ciprus.

A Nyugat-Balkánról Szerbia mellett Bosznia-Hercegovina, Koszovó, Montenegró és Észak-Macedónia került le a járványügyi szempontból rizikót jelentő országok jegyzékéről, amelynek köszönhetően az említett országokból már egyszerűbben lehet Németországba utazni, hiszen ezzel a lépéssel minden eddigi járványügyi akadályt megszüntettek az említett országokból beutazni kívánó állampolgárok számára.

Az új utazási szabályok vasárnaptól lépnek életbe

Az, hogy Szerbiát és más nyugat-balkáni országokat az RKI kockázatmentessé nyilvánított, hatással lesz más Európai Uniós országokra is. Ausztria már úgy döntött, hogy a német intézet listája alapján határozza meg az országba való belépés szabályait. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Közel 200 új fertőzött Szerbiában - illusztráció
2021. JÚLIUS 25.
[ 16:32 ]
Az állam további 20 euró támogatást folyósít a polgároknak decemberben, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök. A nyugdíjasok szeptemberből decemberig 100 eurót kapnak az államtól, a többi állampolgár pedig, aki jelentkezett, decemberben újabb 20 eurót, tehát összesen 50 eurót kap majd, de azok a polgárok, akik nem...
2021. JÚLIUS 25.
[ 10:59 ]
A Kraljevo közelében található Polumir településnél ma 13 óra 35 perckor kisiklott egy személyvonat és sziklának ütközött. A Rudnica-Kraljevo vonalon közlekedő vonatot ért baleset során senki sem sérült meg. Az említett szakaszon jelenleg szünetel a vasúti forgalom. (B92.rs)
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:56 ]
Az utóbbi 24 óra folyamán Szerbiában 8596 tesztelt személyből 249 bizonyult pozitívnak, a koronavírus szövődményeiben öt ember vesztette életét. Lélegeztetőgépen kilenc páciens van jelenleg. Emlékeztetőül, tegnap 8853 teszt elvégzését követően 202 pozitív személyt regisztráltak Szerbiában. Vajdaságban is...
2021. JÚLIUS 24.
[ 15:55 ]
Beolvasás folyamatban