Szerbia
Vučić: Koszovó népirtással vádolta Szerbiát a brüsszeli találkozón

Aleksandar Vučić szerb elnök és Albin Kurti koszovói miniszterelnök ma délután Brüsszelben folytatta a Belgrád és Priština közötti párbeszédet, számos magasrangú európai tisztségviselő részvételével.

Vučić a megbeszélésen egy, a koszovói szerbek ellen idén elkövetett támadásokat és incidenseket összegző jegyzéket, illetve azokat dokumentáló fényképeket mutatott be.

Albin Kurti koszovói miniszterelnök a brüsszeli megbeszélés során az albán nép elleni háromszori népirtás elkövetésével vádolta meg Szerbiát. Kurti szerint az elsőt 1878-ban, a másodikat a balkán háborúk vagy az első világháború alatt, a harmadikat pedig 1999-ben követte el Szerbia, nyilatkozta a találkozót követően Vučić.

“Amikor legutóbb Brüsszelben jártunk, azt hittem, hogy lehetetlen annál rosszabb találkozót tartani, ám ma meggyőződtem róla, hogy az lehetséges. Olyan javaslatokat kaptunk az Európai Uniótól, amelyekkel Szerbia teljes mértékben egyetértett. A javaslatoknak három pontja volt. Első, hogy fokozni kell a közös erőfeszítéseket az eltűntek maradványainak azonosítását illetően, a második, hogy tartózkodjunk minden olyan cselekvéstől, amely ezeket a közös akciókat destabilizálhatná, valamint a harmadik pont az, hogy a fő tárgyaló felek havonta egyszer ülésezzenek” - mondta Vučić a találkozó utáni nyilatkozatában, amelyben megerősítette, hogy Albánia népirtással vádolja Szerbiát, és hozzátette, hogy Szerbia elfogadta a találkozón felsorolt kritériumokat, amelyek közül Albánia egyet sem volt hajlandó elfogadni.

“Különösen aggaszt, hogy egyetlen mondattal sem értettek egyet. Én a jövőről szeretnék beszélni, ők pedig nem szeretnének arról beszélni” - mondta Vučić és megjegyezte, hogy ez meglehetősen nehéz szituáció Szerbia számára. (Mondo)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Érett Ifjú
2021. JÚLIUS 20. [ 21:12 ]

Most koszovói vagy albán küldöttséggel tárgyalt?


Willit
2021. JÚLIUS 20. [ 14:25 ]

Sajnos most az egyszer teljesen egyetértek Vajkkal.


Vajk
2021. JÚLIUS 20. [ 12:24 ]

Szerbia nem változik és nem is fog soha megváltozni!Ez itt egy állandó mókuskerék!


sistvan
2021. JÚLIUS 20. [ 11:56 ]

Most akkor Albin Kurti miniszterelnökkel tárgyaltak de Albánia nem fogadta el, hogy is van ez.A sérelmeket a meglévö Nemzetközi jogok eljárások alapján kell rendezni közösent.


sistvan
2021. JÚLIUS 20. [ 10:09 ]

Szerbia is változik nemjó ha csak a mult sérelmeit sérelmeket emlegetnek akkor soha nem leszz elörehaladás.


Az elmúlt hétvégén, vagyis július 23-a és 25-e között a szerbiai autópályákon összesen 740 ezer 776 jármű haladt át, közölte a Szerbia Útjai közvállalat. Az úthasználati díj megfizettetéséből pedig 385 millió 795 ezer 773 dinár folyt be, ami a tavalyi évi időarányoshoz viszonyítva 63,75 százalékkal, míg a...
2021. JÚLIUS 27.
[ 9:24 ]
A szerb állampolgárok többsége, azaz 52,3 százaléka támogatja az ország Európai Unióhoz való csatlakozását, míg 32,6 százalékuk ellenzi azt - derül ki az EU szerbiai delegációja számára végzett közvéleménykutatásból, közölte az Európai Uniós Információs Központ. A kutatásban részt vevők 8,4 százaléka nem...
2021. JÚLIUS 26.
[ 17:11 ]
Szerbiában az elmúlt 24 óra folyamán 8817 elvégzett tesztet követően 241 fertőzött személyt regisztráltak, a koronavírus következtében egy páciens vesztette életét, ezzel a vírus szerbiai áldozatainak száma 7105-re emelkedett. Kórházi kezelésen jelenleg 338 beteg, lélegeztetőgépen pedig 11 személy van. A...
2021. JÚLIUS 26.
[ 16:51 ]
Beolvasás folyamatban