Szerbia
Vučić: A polgárok további 20 eurót kapnak decemberben

Az állam további 20 euró támogatást folyósít a polgároknak decemberben, jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök.

A nyugdíjasok szeptemberből decemberig 100 eurót kapnak az államtól, a többi állampolgár pedig, aki jelentkezett, decemberben újabb 20 eurót, tehát összesen 50 eurót kap majd, de azok a polgárok, akik nem jelentkeztek még, kérhetik majd a 20 eurót, mondta Vučić a Pinknek. Emlékeztetett, a nyugdíjasok szeptember 50 eurós támogatást kapnak, valamint a 60 eurós segély második részletét, vagyis 30 eurót, amit a többi polgárnak is átutalnak, aki igényelte.

A 20 eurós kiegészítő támogatásról a jó eredmények miatt született döntés, mivel arra számít, hogy júliusban több mint 200 millió euró többlet lesz a költségvetésben, nyilatkozta Vučić.

A születésserkentés fokát tekintve Szerbia lesz a legerősebb ország Európában, közölte Vučić, és hozzátette, azt javasolta a kormánynak, hogy 5000 euró támogatásban részesüljenek a szülők a gyermek születése után, mondta Vučić.

"Kezdjük a törvénymódosításokkal, sok dolgot megkönnyítünk a várandós nők és anyák számára, valamint növeljük az első, második, harmadik és negyedik gyermek születése után járó összegeket” - mondta.

Új intézkedésekre van szükség, mert a születési arány fordítottan arányos az életszínvonal növekedésével, tette hozzá. (Tanjug, FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbiában a 25.014 tesztelésből 7.232 újabb esetben azonosították a koronavírust, 38 személy vesztette életét, 188-an vannak lélegeztetőgépen. Az ország kórházai egyre inkább megtelnek a koronavírusos páciensekkel, a vörös zónákban 3.000-rel több a beteg, mint a hónap elején, ezért egyre több egészségügyi...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:33 ]
Szerbia polgárai mától az eUprava portálon keresztül is jelezhetik, ha érdekli őket az idényjellegű influenza elleni védőoltás, ezzel elkerülhetik a tolongást is az egészségházban, közölte ma az eUprava. Egy egyszerű kérdőív kitöltésével jelezhetik a polgárok az idényjellegű influenza elleni védőoltás iránti...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 16:07 ]
Véget ért a szerb Nemzetbiztonsági Tanács ülése, ahol a koszovói biztonságpolitikai helyzetéről tárgyaltak, miután a ROSU egységeit kivezényelték a szerbek lakta Jarinje és Brnjak településeknél lévő adminisztratív átkelőkhöz. Aleksandar Vučić szerb elnök ma elmondta, hogy Szerbia megfontolja a Pristinával szembeni...
2021. SZEPTEMBER 21.
[ 13:44 ]
Beolvasás folyamatban