Szerbia
Brnabić: Az oltás az egyetlen válasz a járványra

A járványügyi helyzet egyre bonyolódik Szerbiában, s az oltás az egyetlen válasz a koronavírus-járványra, jelentette ki ma a válságstáb ülését követően Ana Brnabić miniszterelnök. A Covid-igazolások bevezetéséről néhány nap múlva döntenek, már készülnek rá, a már meglévő intézkedések betartását pedig szigorúbban fogják ellenőrizni, jelenti a Tanjug.

A kormányfő elmondta, a boltokba való belépéshez nem lesz szükség védettségi igazolásra. Az Alkotmánnyal összhangban először azokon a helyeken vezetik be, ahol az embereknek nem feltétlenül szükséges tartózkodniuk, ezek többek között az éjszakai klubok, a kávézók és az éttermek, tette hozzá.

Leszögezte továbbra is kötelező védőmaszk viselése zárt térben, valamint csak a válaságstáb jóváhagyásával rendezhető 500 fősnél tömegesebb rendezvény, viszont sokan nem tartják be ezeket az intézkedéseket.

Még mindig alig haladja meg az 50 százalékot a beoltottak aránya

Brnabić elmondta, Szerbiában eddig 2 821 060 ember vette legalább az első oltást, a másodikat 2 707 594-en, a harmadik adagot pedig 318 858 személy kapta meg. Mindössze három helyi önkormányzatban (Stari Grad, Savski Venac és Vračar belgrádi községekben) haladja meg a beoltottak aránya a 70 százalékot.

A fiatalok oltásáról szólva elmondta, mindössze nyolc helyi önkormányzatban haladja meg a 30 százalékot a beoltott 18 és 30 év közötti személyek aránya.

Hozzátette, az a tény, hogy a felnőtt lakosság mintegy 52 százalékát beoltották, hozzájárult ahhoz, hogy kevesebben kerülnek kórházba, mint korábban.

A kormányfő az egyéni felelősség, a társadalommal és a közösséggel szembeni felelősségvállalás fontosságát hangsúlyozta. Vakcináció nélkül nem győzhető le a vírus, húzta alá.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Willit
2021. SZEPTEMBER 14. [ 10:28 ]

emberek ollan sötétek voktok, hogy hozzátok a kéményseprő is elemlámpával jár, szerintetek a föld lapos és sajtból van a hold, ugyi????? Van az összeesküvés elméletekben némi igazság, de mindent nem kéne azért már elhinni, mer a végén kiderül, hogy az ajándék hozza a mikulást, a nyúl viszi a puskát és a befőtt teszi el a nagymamát.... LOL


Pontosító
2021. SZEPTEMBER 13. [ 15:16 ]

Az ördögöt még senki sem látta, de tudja, hogy létezik és hat lépés távolságról is azonnal felismeri. A legjobb védekezés ellene a szenteltvíz! Ezt minden harmadik hónapban be kell szerezni. Aki nem hiszi járjon utána!


Szakál Hugó Róbert
2021. SZEPTEMBER 12. [ 14:54 ]

A dögevés megszüntetése az egyetlen válasz a járványra, (amennyiben egyáltalán van)


@megaZ
2021. SZEPTEMBER 12. [ 14:47 ]

Látott orvos?


A longobárdi
2021. SZEPTEMBER 12. [ 10:05 ]

Az oltási igazolások bevezetését az Alkotmánnyal összhangban említeni nem más mint böszmeség. Tegyék mérlegre. Ha mégis bevezetik a következő napokban, az a mandátumukba is kerülhet a soron következő választásokon.


megaZ
2021. SZEPTEMBER 11. [ 19:24 ]

nincs semmijen járvány ...nemsokára game over..politikusok letartoztatása msm off..broadcasting közv...népet infozák Alliance katonaság mindenfelé végezi a feladatát. jön az Igazság Napja . Nemsokára vége az Agenda 21-nek..most összkor ugynevezett oltás..népirtásrol van szo.. nagyjátékosok már likvidálva.. pedofilia..gyermekkereskedelem..szerv...... korona virus nemlétezik . nemsokára nagyon fájdalmas lesz ...hiszen megtudják az igazat az oltottak. elejétöl tudom az igazat . rengeteg goonoszság-kifog derülni . politikusok..kusolni fognak. .


A Szabadság és Igazság Pártja, az Együtt Szerbiáért mozgalom, a Szabad Polgárok Mozgalma és a Demokrata Párt úgy döntött, hogy nem vesz részt a pártok közötti párbeszéd második szakaszának folytatásában, amely az EP-képviselők közvetítésével zajlik. A találkozó résztvevői az újságíróknak elmondták, hogy a...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:37 ]
Aleksandar Vučić, szerb elnöke ma délután Isztambulba érkezett, ezzel megkezdődött törökországi látogatása. Vučićot az isztambuli repülőtéren a legmagasabb katonai tiszteletadással fogadták - jelentették be a "Budućnostsrbijeav" hivatalos Instagram fiókjában - adta hírül a Tanjug. Aleksandar Vučić, Recep...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:00 ]
A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 34 ember halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében Szerbiában, áll a covid19.rs holnapon. 26.127 személyt teszteltek és 7.572 esetben állapították meg a vírus jelenlétét. 163 beteg szorul gépi lélegeztetésre. Összesen 4.054 embert ápolnak...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 18:54 ]
Beolvasás folyamatban