Szerbia
Kon: A fertőzöttek száma a következő két hétben is emelkedni fog

Dr. Predrag Kon epidemiológus, a válságstáb tagja ma úgy értékelte, Szerbiában a járványügyi helyzet romlani fog, és a következő két hétben nőni fog a fertőzöttek száma, mert - mint mondta - nem tesznek hatékony intézkedéseket a vírussal szemben a stabilizáció érdekében.

Nyilvánvaló, hogy a polgárok nem tartják be a járványügyi intézkedéseket, és véleménye szerint a megoldás az, hogy bizonyos szankciókat vezessenek be azokkal szemben, akik nem viselkednek felelősségteljesen, nyilatkozta Kon a Tanjugnak.

Kon a szerbiai oltási folyamatot kommentálva elmondta, hogy azok, akik kételkednek a vakcinákban, és elutasítják az oltást, a kitalálciókban hisznek, és nem a tudományban, pedig az oltás csökkentette a halálozást és a betegség súlyos formáját is megakadályozza.

Kijelentette, hogy a vakcina harmadik adagja fontos a kollektív immunitás megteremtése miatt, de a legfontosabb, hogy a polgárok megkapják az első adagot, mert nagy számban vannak olyanok, akik egyáltalán nem kaptak védőoltást.

Hangsúlyozta, hogy a vírus jelenlétének várhatóan megvan a maga ciklikussága és hullámai, de a járványügyi helyzet ilyen súlyosbodása nem volt várható, ami annak a következménye, hogy az emberek megfeledkeztek a vírus létezéséről és az intézkedésekről a nyár folyamán.

Az embereknek felelősségteljesebben kell viselkedniük, ha azt akarják, hogy lecsillapodjon a vírushelyzet, valamint minden egészségügyi dolgozót be kell oltani, hogy ne veszélyeztessék a páciensek egészségét, mutatott rá dr. Kon.

Arra a kérdésre, hogy támogatja-e a covid-igazolványok bevezetését a múzeumokba, mozikba, kávézókba, éttermekbe, bevásárlóközpontokba való belépés feltételeként, Kon azt nyilatkozta, a város javasolta ezt az ötletet a válaságstábnak, de ez a téma nem lesz napirenden, mert a belépési engedélyek bevezetése alkotmányellenes.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szabadság és Igazság Pártja, az Együtt Szerbiáért mozgalom, a Szabad Polgárok Mozgalma és a Demokrata Párt úgy döntött, hogy nem vesz részt a pártok közötti párbeszéd második szakaszának folytatásában, amely az EP-képviselők közvetítésével zajlik. A találkozó résztvevői az újságíróknak elmondták, hogy a...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:37 ]
Aleksandar Vučić, szerb elnöke ma délután Isztambulba érkezett, ezzel megkezdődött törökországi látogatása. Vučićot az isztambuli repülőtéren a legmagasabb katonai tiszteletadással fogadták - jelentették be a "Budućnostsrbijeav" hivatalos Instagram fiókjában - adta hírül a Tanjug. Aleksandar Vučić, Recep...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:00 ]
A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 34 ember halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében Szerbiában, áll a covid19.rs holnapon. 26.127 személyt teszteltek és 7.572 esetben állapították meg a vírus jelenlétét. 163 beteg szorul gépi lélegeztetésre. Összesen 4.054 embert ápolnak...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 18:54 ]
Beolvasás folyamatban