Szerbia
Vučić: A választások április 3-án vagy 17-én lesznek, az ellenzéknek részt kell vennie, hogy győzhessen

Aleksandar Vučić szerb elnök ma elmondta, hogy a választásokat jövő év április 3-án vagy 17-én tartják meg és szeretné, ha azon részt venne az ellenzék is.

Ezt válaszolta az államfő arra az újságírói megállapításra, hogy az ellenzék ismét azzal fenyegetőzik, hogy az utcára vonul, Zoran Lutovac pedig azt mondta, hogy ha ismét „hamis választások” lesznek, akkor tüntetni fognak.

„A választások április 3-án vagy 17-én lesznek, de hogy ezek milyenek lesznek, azt nem tudom. Megtartjuk őket, mint ahogy tavaly is megtartottuk, pedig azt mondták, hogy nem fogjuk”, mondta Vučić.

„De hogy győztesek legyenek, valakinek meg kell számolnia a szavazatokat”, mondta az államfő, majd hozzátette: az ellenzéknek részt kell vennie és győznie kell ahhoz, hogy hatalomra jusson.

„Ők nagy esélyesek, de azt megígérhetem, hogy erőteljesen, tisztán, pozitív kampánnyal és eredményekkel fogunk harcolni, amit a hadsereggel, a vasúttal és a kiépítéssel elértünk, egészen a bérekig és a nyugdíjakig”, emelte ki Vučić.

Az államfő gratulált a polgároknak a mai ünnephez és azt kívánta nekik, hogy büszkén őrizzék a nemzeti zászlót.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Szabadság és Igazság Pártja, az Együtt Szerbiáért mozgalom, a Szabad Polgárok Mozgalma és a Demokrata Párt úgy döntött, hogy nem vesz részt a pártok közötti párbeszéd második szakaszának folytatásában, amely az EP-képviselők közvetítésével zajlik. A találkozó résztvevői az újságíróknak elmondták, hogy a...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:37 ]
Aleksandar Vučić, szerb elnöke ma délután Isztambulba érkezett, ezzel megkezdődött törökországi látogatása. Vučićot az isztambuli repülőtéren a legmagasabb katonai tiszteletadással fogadták - jelentették be a "Budućnostsrbijeav" hivatalos Instagram fiókjában - adta hírül a Tanjug. Aleksandar Vučić, Recep...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:00 ]
A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 34 ember halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében Szerbiában, áll a covid19.rs holnapon. 26.127 személyt teszteltek és 7.572 esetben állapították meg a vírus jelenlétét. 163 beteg szorul gépi lélegeztetésre. Összesen 4.054 embert ápolnak...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 18:54 ]
Beolvasás folyamatban