Szerbia
Szerbiai covid-adatok: Újabb 7.628 fertőzött, 32 haláleset

Szerbiában az elmúlt 24 órában újabb 7.628 esetben azonosították a koronavírust a 26.008 tesztelésből.

32 személy vesztette életét a fertőzés szövődményeiben. Szerbiában a járvány kezdete óta összesen 7.633 személy hunyt el.

3.621 személyt kezelnek kórházban, és 167 páciens van lélegeztetőgépen.

Szerbiában egyre összetettebb a járványügyi helyzet, nő a fertőzöttek és az elhunytak, de a kórházban kezelt és lélegeztetőgépen lévők száma is.

Az új fertőzöttek napi száma már napok óta közelít a 2020. december elsejeihez, amikor a legtöbb új fertőzöttet azonosították az országban egy nap alatt, szám szerint 7.999-et.

Egy hónap alatt a tízszeresére emelkedett az új fertőzöttek száma, a legkevesebb új fertőzöttet idén június 20-án azonosították, akkor 60 volt a számuk.

Az orvosok ismételten hangsúlyozzák, hogy a járványból az egyetlen kiutat a védőoltás jelenti, az illetékesek pedig figyelmeztette, hogy szigorúbban fogják ellenőrizni a járványügyi intézkedések betartását.

A Szputnyik V orosz vakcina előállításához szükséges oltóanyag új adagjai megérkeztek a Torlak intézetbe.

600 liternyi oltóanyagról van szó, amelyből mintegy egymillió adag vakcinát készíthetnek. Az első védőoltásokat már ma elkezdik gyártani.

Az országok többségében már megkezdődött a harmadik adag beadása. Ausztriában új járványügyi intézkedéseket vezettek be, amelyek elsősorban a beoltatlan polgárokat érintik. (RTS)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Nagy Ervin
2021. SZEPTEMBER 15. [ 16:27 ]

Èrdekes hogy a fèl ország be van oltva a másik fele meg átesett a betegsègen de azèrt tombol a covid! Tènyleg hülyènek nèznek minket? A mèdiában a hírek túlságosan egyoldalúak! Igen,mèg a független Vajmán is!


A Szabadság és Igazság Pártja, az Együtt Szerbiáért mozgalom, a Szabad Polgárok Mozgalma és a Demokrata Párt úgy döntött, hogy nem vesz részt a pártok közötti párbeszéd második szakaszának folytatásában, amely az EP-képviselők közvetítésével zajlik. A találkozó résztvevői az újságíróknak elmondták, hogy a...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:37 ]
Aleksandar Vučić, szerb elnöke ma délután Isztambulba érkezett, ezzel megkezdődött törökországi látogatása. Vučićot az isztambuli repülőtéren a legmagasabb katonai tiszteletadással fogadták - jelentették be a "Budućnostsrbijeav" hivatalos Instagram fiókjában - adta hírül a Tanjug. Aleksandar Vučić, Recep...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 19:00 ]
A hivatalos adatok szerint az elmúlt 24 órában 34 ember halt meg a koronavírus-fertőzés szövődményei következtében Szerbiában, áll a covid19.rs holnapon. 26.127 személyt teszteltek és 7.572 esetben állapították meg a vírus jelenlétét. 163 beteg szorul gépi lélegeztetésre. Összesen 4.054 embert ápolnak...
2021. SZEPTEMBER 17.
[ 18:54 ]
Beolvasás folyamatban