Szerbia
Szerb helikopterek köröztek a jarinjei ellenőrzőpont felett
Betűméret:             

Ötödik napja tart a feszültség a szerb-koszovói határon. Pénteken délután több alkalommal is a szerb hadsereg helikopterei repültek át a jarinjei ellenőrzőpont felett, majd ezt követően két orosz gyártmányú Aligator harci helikopter is átrepült ugyanezen a területen.

Több alkalommal is megjelent a hadsereg három helikoptere a térség felett, majd két orosz gyártmányú Aligator harci helikopter megjelenése keltett nyugtalanságot olyannyira, hogy a koszovói rendőrség különleges egységének egyik tagja gépfegyverét a helikopterekre irányította. Néhány perc után azonban a légi járművek elhagyták a helyszínt, számolt be az RTS.

A rendszámtáblák cseréjére vonatkozó pristinai döntéssel elégedetlen szerb polgárok ötödik napja tiltakoznak Koszovó északi részén, a jarinjei és brnjaki határátkelő közelében, ahol a koszovói rendőrség különleges egységének, a Rosunak a tagjai is felvonultak.

Nebojša Stefanović honvédelmi miniszter, aki Milan Mojsilović szerb vezérkari főnökkel együtt ellátogatott az “elsőfokú harci készültségben” álló raškai egységhez, kijelentette, a Szerb Katonaság harci készültsége nem jelent provokációt, de hozzátette, “a Szerb Katonaság készen áll megvédeni a népét, amennyiben bármi is veszélyeztetné annak életét”.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
rg
2021. SZEPTEMBER 25. [ 21:58 ]

És ezek akarnak az EU -ba menni? Majdnem kitör a háború a rendszámtáblák miatt. Mintha nem lenne mindegy. Nekem három útlevelem van, minden országban eltérő személyek eltérően értelmezik a nemzeti kérdéseket. A magyar vámos annak idején azt mondta nekünk, hogy "az magyar akinek magyar útlevele van", tehát a török bevándorló muzulmán magyar, a törzsgyökeres szabadkai magyar aki szerbül se tud nem. Izraelben meg például a zsidó nagyapával rendelkező személy az állam szerint "zsidó", a rabbik szerint nem, így van állampolgársága amit az állam ad, de nem házasodhat mert azt a rabbik végzik.


Harmadik napja keresik a kétéves Danka Ilićet, miután a terepi kutatást tegnap felfüggesztették. A Bor melletti Banjsko Polje település átkutatása után a rendőrség bejelentette, hogy felfüggeszti a keresést, mert minden jel arra utal, hogy a lány nincs ezen a 10 négyzetkilométeres területen. A rendőrség közölte, hogy...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 11:19 ]
Ellentétben a Szerbiába érkező orosz fehér emigrációval, amely száz évvel ezelőtt történt és mély hatást gyakoroltaz országban, elsősorban az építészetben, a mai bevándorlók informatikával és kereskedelemmel foglalkozó emberek, közölte ma a NIN magazin. Egyes adatok szerint 2022 februárja óta több mint 220 ezer...
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:52 ]
Az ENSZ Biztonsági Tanácsa ma tartja meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójának 25. évfordulója alkalmából, jelentette be Dmitrij Poljanszkij, Oroszország ENSZ képviselőjének helyettese. „Ismételten kértük, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa tartsa meg ülését a NATO Jugoszlávia elleni agressziójáról....
2024. MÁRCIUS 28.
[ 10:18 ]
Beolvasás folyamatban