Szerbia
Véget ért az akció Koszovóban: Északon hat rendőr megsérült, három személyt letartóztattak
Összesen nyolc személyt vettek őrizetbe Koszovó teljes területén

A koszovói rendőrség közölte, hogy véget ért az árucsempészek elleni akció, amelynek során – mint közölték – hat rendőr megsérült, három személyt pedig letartóztattak Koszovó északi részén.

A közlemény szerint összesen nyolc személyt tartóztattak le Koszovóban, ebből hármat az északi részen. Ez a három személy egyik szerb állampolgár, a másik kettő albán és bosnyák.

A Koha ditore közölte, hogy Koszovó többi településén a rendőri akció probléma nélkül zajlott le, de Koszovó északi részén a rendőrség „ellenállásba és a polgárok támadásába ütközött”. A koszovói rendőrség azt állítja, hogy az árucsempészet ellen hajtott végre akciót, míg a helyi szerbek megpróbálták megakadályozni, hogy a rendőrség különleges egységei bejussanak Koszovó északi részére.

Vučić Raškában tárgyal

Aleksandar Vučić szerb elnök ma Raškába utazott, mert - mint közölték - a koszovói fegyveres erők betörtek Koszovó északi részére. Vučić a koszovói szerbek képviselőivel tárgyal, közölte Petar Petković a szerb kormány Koszovó-ügyi irodájának vezetője.

Elmondta, hogy a helyzet drámai, és hogy a ROSU, valamint a koszovói rendőrség akciójában, amelyet Koszovó északi részén hajtottak végre, több tucat szerb polgár sérült meg. Zvečan területén pedig Srećko Sofronijević olyan súlyosan megsérült, hogy az orvosok küzdenek az életéért.

Petković a sajtótájékoztatón több alkalommal pszichopatának nevezte Albin Kurti koszovói kormányfőt, és közölte, hogy minden megállapodást megsértett, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) hétfői közleménye szerint az Európai Unió üdvözli az alkotmánymódosításról szóló szerbiai népszavazás megtartását, azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy ezzel még nem ért véget az igazságszolgáltatás függetlenségére irányuló reformfolyamat. Az uniós külügyi...
2022. JANUÁR 17.
[ 16:27 ]
A népszavazás legfrissebb előzetes eredményei szerint, 98,79 százalékos feldolgozottság alapján, a választópolgárok 59,71 százaléka szavazott igennel, míg 39,26 százalékuk nem támogatta az alkotmánymódosítást – közölte a Köztársasági Választási Bizottság (RIK). „A 11 óra 36 perckor rögzített állás szerint 1...
2022. JANUÁR 17.
[ 13:48 ]
A 30 százalék körüli részvételi arány a népszavazáson "elég jó eredménynek" számít, és a tegnapi szavazás demokratikus légkörben zajlott le – értékelte Ivica Dačić, a szerbiai képviselőház elnöke. A házelnök az RTS-nek elmondta, elégedett, hogy a polgárok megerősítették a parlament...
2022. JANUÁR 17.
[ 10:49 ]
Beolvasás folyamatban