Szerbia
Kon: Hamarosan megérkeznek a külföldön élő szerbiaiak, olyan országokból, ahol tombol a delta variáns

Predrag Kon epidemiológus és a válságstáb tagja arra figyelmeztet, hogy a diákoknak még az előtt kellene szünetre menniük, mielőtt a külföldön élő szerbiai polgárok hazatérnek az ünnepekre.

Kon utalt az Egészségügyi Világszervezet közleményére is, miszerint 2022 márciusáig további 700 ezer ember fog meghalni Európában a koronavírus következményei miatt.

Az epidemiológus azt állítja, hogy a járvány kezdete óta a halálozások valós száma 10-20 millió között mozog, mert az utólagos elemzések mindig azt mutatják, hogy magasabb az elhunytak száma.

„A tél az az időszak, amikor a légúti fertőzések a leggyakoribbak, és a legkönnyebben terjednek a zárt térben történő tartózkodás miatt. Ez tavaly is így volt. A vírus az emberi szervezetben él. A viselkedésünktől függ. Azokban a helyiségekben gyűlünk össze, amelyeket fűtenek és kevésbé szellőztetnek”, mondta Kon a Kurir televízió reggeli műsorában.

Hozzátette, már a gondolat is ijesztően hangzik, hogy egyszerre támadhat az influenzavírus és a koronavírus.

„Egy természetes folyamatot nem lehet megakadályozni. A víruscsoportok és a koronavírusok találkozása a potenciáljuktól függ. Tavaly még az influenzavírust sem észleltük. Valószínűleg még mindig jelen van hazánkban, de a felmérésekben nem bukkantak rá. Már a gondolat is nagyon kellemetlen, hogy párhuzamosan két járvány legyen, mert a két betegséget nehéz megkülönböztetni egymástól”, mondta Kon. (Kurir)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Az Európai Unió külügyi szolgálata (EEAS) hétfői közleménye szerint az Európai Unió üdvözli az alkotmánymódosításról szóló szerbiai népszavazás megtartását, azonban arra hívja fel a figyelmet, hogy ezzel még nem ért véget az igazságszolgáltatás függetlenségére irányuló reformfolyamat. Az uniós külügyi...
2022. JANUÁR 17.
[ 16:27 ]
A népszavazás legfrissebb előzetes eredményei szerint, 98,79 százalékos feldolgozottság alapján, a választópolgárok 59,71 százaléka szavazott igennel, míg 39,26 százalékuk nem támogatta az alkotmánymódosítást – közölte a Köztársasági Választási Bizottság (RIK). „A 11 óra 36 perckor rögzített állás szerint 1...
2022. JANUÁR 17.
[ 13:48 ]
A 30 százalék körüli részvételi arány a népszavazáson "elég jó eredménynek" számít, és a tegnapi szavazás demokratikus légkörben zajlott le – értékelte Ivica Dačić, a szerbiai képviselőház elnöke. A házelnök az RTS-nek elmondta, elégedett, hogy a polgárok megerősítették a parlament...
2022. JANUÁR 17.
[ 10:49 ]
Beolvasás folyamatban