Szerbia
Selaković: Koszovó felvétele az Európa Tanácsba ellentétes lenne a szervezet alapelveivel

A pristinai hatóságok folyamatosan megsértik a koszovói szerbek és más nem albán nemzetiségű lakosok jogait, ezért Pristina felvétele az Európa Tanácsba ellentétes lenne a szervezet alapelveivel - mondta Nikola Selaković szerb külügyminiszter.

Selaković cinikusnak és abszurdnak értékelte Donika Gërvalla-Schwarz koszovói külügyminiszter megjegyzését, miszerint Belgrád támogatni fogja Pristina felvételi kérelmét az Európa Tanácsba.

Kijelentette, Szerbia akkor fog mérlegelni, amikor lehetségessé válik a tartományok és régiók csatlakozása az Európa Tanácshoz.

Selaković úgy értékelte, hogy a pristinai hatóságok a csatlakozási kérelemmel ismételten azt bizonyították, hogy működésük alapelve a felelőtlenségen alapul és egyoldalú.

"Szerbia szuverén országként felelősségteljesen fog reagálni, diplomáciai és politikai eszközökkel. Így nemcsak az érdekeinket védjük, hanem a nemzetközi jog alapelveit is” – mondta Selaković a Tanjugnak.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben és a vasútállomáson. A Blic szerint a fenyegetések szerint...
2022. MÁJUS 16.
[ 18:22 ]
Nikola Selaković, Szerbia külügyminisztere Brüsszelben tárgyalt Várhelyi Olivérrel, az EU szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával. Selaković elmondta, hogy Szerbia európai uniós tagsága külpolitikai prioritás és stratégiai elkötelezettség. Egyúttal hangsúlyozta, hogy fontos a régió ösztönzése...
2022. MÁJUS 16.
[ 11:27 ]
Bombariadó volt 97 belgrádi általános iskolában ma reggel, közölte az oktatási minisztérium. Néhány középiskolát is arról értesítették ismeretlenek, hogy az intézményben bombát helyeztek el. Valamennyi iskola esetében a rendőri ellenőrzést követően megállapították, hogy a bejelentések hamisak voltak, és a...
2022. MÁJUS 16.
[ 10:50 ]
Beolvasás folyamatban