Szerbia
Vučić: Tízszer jobban élnénk, ha szankciókat vezetnénk be Oroszországgal szemben

Szerbia sokat szenved amiatt, hogy nem vezet be szankciókat Oroszországgal szemben, s tízszer jobban élnénk, ha ezt megtennénk, de nem fogjuk, mert önálló politikát folytatunk, jelentette ki ma Aleksandar Vučić elnök.

„Küzdeni fogunk mindaddig, amíg meg tudjuk őrizni politikánkat, s nem azért folytatunk ilyen politikát, mert hasznunk származik abból, hogy nem vezetünk be szankciókat, éppen ellenkezőleg, sokat veszítünk ezen, kevesebb közvetlen beruházás érkezik, hét amerikai producer és színész nem hajlandó Szerbiában forgatni, mert nem vezetünk be szankciókat Oroszországgal szemben” – mondta Vučić.

Most nem fog drágulni az áram

Vučić arról is beszélt, hogy az áramnak meg kell ugyan drágulnia, de ez nem most fog megtörténni, mert ez 20 százalékos inflációt okozna.

Hozzátette, sem a polgárok, sem az állam nem bírná el a 30 százalékos áremelést.

„Ha az áram 30 százalékkal megdrágulna, az 20 százalékos inflációt eredményezne, amit az állam nem bírna el” – mondt az államfő. (FoNet, Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
rusticus
2022. MÁJUS 15. [ 20:53 ]

Számomra a cikkből, mintegy kakukkfiókaként, az amerikai producerek és színészek bojkotja a leggondbaejtőbb! Mi lesz velünk nélkülük? Azért egy kérdésem lenne hozzájuk: akkor is kritikusak voltak, amikor Líbiába, Irakba, Szíriába, Afgananisztánba terjesztette hazájuk a demokráciát?! Arról nem is beszélve, hogy volt olyan elnökük is, akinek volt képük Nobel-békedíjat adni, annak meg elfogadni!


Béla
2022. MÁJUS 15. [ 18:51 ]

Szeretnék már jobban élni....


Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban