Szerbia
Selaković--Várhelyi-találkozó: Az EU-tagság Szerbia számára stratégiai elkötelezettséget jelent

Nikola Selaković, Szerbia külügyminisztere Brüsszelben tárgyalt Várhelyi Olivérrel, az EU szomszédságpolitikáért és bővítésért felelős biztosával.

Selaković elmondta, hogy Szerbia európai uniós tagsága külpolitikai prioritás és stratégiai elkötelezettség. Egyúttal hangsúlyozta, hogy fontos a régió ösztönzése illetve bátorítása az európai úton.

A beszélgetőpartnerek megvitatták az ukrajnai helyzetet, kitértek a térségre is, valamint szó volt a Belgrád és Pristina közötti párbeszédről is.

A miniszter hangsúlyozta, Belgrád teljes mértékben elkötelezett a Pristinával folytatott párbeszéd mellett, miközben a másik fél megkérdőjelezhető ebben a folyamatban, különös tekintettel Pristina tagsági kérelmére az Európa Tanácsba.

A szerb diplomácia vezetője kiemelte, hogy Szerbia számára kiemelten fontos a térség stabilitásának megőrzése és egy minnél intenzívebb együttműködésre való orientáció. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban