Szerbia
Bombariadók egész Belgrád területén

Miután több belgrádi általános- és középiskolában volt bombariadó hétfő reggel, délutánra már arról szóltak a fenyegető üzenetek, hogy ismeretlen tettesek bombákat helyeztek el a belgrádi hidakon, bevásárlóközpontokban, az állatkertben, éttermekben és a vasútállomáson.

A Blic szerint a fenyegetések szerint bombákat helyeztek el a szerb főváros több hídján, a Nemzeti Múzeumban, több bevásárlóközpontban, a belgrádi állatkertben, a McDonald´s egyik éttermében, a belgrádi központi pályaudvarra, a hőerőműbe, a víztisztító telepere, és az orosz nagykövetségre.

A belgrádi Stadion bevásárlóközpontban is bombariadó volt, ahol emiatt ma elhalasztották a Voždovac-Partizan rangadót a Szerb Szuperligában.

Goran Vesić belgrádi alpolgármester kijelentette, hogy új névtelen bejelentés érkezett hozzájuk, miszerint a Belgrádi Vízművek valamennyi üzemében bombákat helyeztek el.

"Az ilyen helyzetekben az előírásoknak megfelelően járunk el, a rendőrség pedig már a vízműveknél van. A polgároknak nem kell aggódniuk, mert ezektől a provokációktól függetlenül biztosítjuk a zavartalan ellátást" - mondta Vesić, hozzátéve, nyilvánvaló, hogy kiberháború folyik Szerbia ellen.

Korábban huszonegy belgrádi iskolában is szünetelt a délutáni tanítás az újabb bombariadók miatt.

A bombák elhelyezéséről szóló valamennyi fenyegetést ugyanarról az e-mail címről küldték, mégpedig egy külföldi szerverről. A riadó miatt a legtöbb belgrádi iskolában szünetelt a délutáni, jelenléti oktatás, ezeket az órákat online tartják meg – írja a Blic.

Emlékeztetőül, a reggeli órákban 97 belgrádi általános és középiskolában szünetelt a tanítás, miután ismeretlenek pokolgépek elhelyezésévek fenyegetőztek, ám a rendőrség egyik helyszínen sem talált robbanószerkezetet. (Blic, Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban