Szerbia
Ružić: Egyelőre online tanítás azokban az iskolákban, amelyeket nem ellenőriztek a bombajelentések után

A tegnapi sorozatos bombafenyegetések után az oktatást az előállt helyzethez igazítják és azokban az iskolákban, amelyeket átkutattak és biztonságosnak ítéltek, rendes oktatás lesz, míg azokban az oktatási intézményekben, amelyeket a bombariadót követően még nem vizsgáltak át, távoktatás lesz, vagyis a diákok online kísérik az órákat, jelentette be kedden reggel Branko Ružić oktatási miniszter.

Ružić a Prva televízió reggeli műsora vendégeként elmondta, amennyiben szükségesnek mutatkozik, az online oktatáshoz folyamodnak és így fejezik be a tanévet.

A bombariadó miatt elmaradt órák bepótlása miatt nem lesz munkaszünet, jegyezte meg a miniszter, de a tananyag tömörítésével, az órák meghosszabbításával vagy más módon kompenzálni kell a kiesett napot. Erről az igazgatók döntenek az iskolai vezetőség meghagyása alapján.

„Fontos, hogy a gyerekek tisztában legyenek azzal, nem babra megy a játék, ez bizonyos tekintetben ellenük folytatott pszichológiai hadviselés, hiszen lassan le kell zárni a jegyeket és a gyerekeknek felelniük kell egyes tantárgyakból”, közölte a miniszter.

Mint megjegyezte, szerencsére az eddig átvizsgált iskolák egyikében sem találtak robbanószerkezetet és ez a legfontosabb a gyerekek biztonsága szempontjából. Ružić úgy értékelte, hogy a belügyminisztérium a tegnapi nap során nagyszerűen teljesített, hozzátéve, nem tudja, ki vagy kik állnak a tegnapi sorozatos bombariadók mögött, de tragédiának nevezte azt, hogy mindez a legfiatalabbak ellen irányult, tudósít a Tanjug.

Mint ismeretes, tegnap száznál is több belgrádi általános és középiskolában volt bombariadó és ezért az intézmények java részében elmaradt a tanítás. Ružić ezt pszichológiai hadviselésnek bélyegezte, véleménye szerint a tartalékok kimerítése a cél, hiszen a belügyminisztérium nem rendelkezik ennyi terrorelhárító csoporttal. Mint hangsúlyozta, mindennek a gyerekek nem ihatják meg a levét és nem válhatnak senki “politikai célpontjaivá”.

Az eset körülményeit az illetékes ügyészség soron kívül vizsgálja.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban