Szerbia
Elkészült az érettségi vizsga terve: Mindössze 522 iskolában töltik ki a tesztet a végzősök

Elkészült a nyolcadikos tanulók június 27-re, 28-ra és 29-re tervezett záróvizsgájának megszervezésére irányuló operatív terv, mondta Milan Pašić óvodai és alapfokú oktatással megbízott miniszterhelyettes.

A vizsgák kilenc órakor kezdődnek és két órán át tartanak, a diákoknak pedig egy órával korábban kell megérkezniük.

„Ez egy nehéz hét lesz, mivel a Köztársasági Beiskolázási Bizottságnak, a kerületi bizottságoknak és az iskolaigazgatóságoknak is számos tevékenységet kell lefolytatniuk. Természetesen ezek azok a lépések, amelyekről a belügyminisztériummal együttműködve állapodtunk meg, a záróvizsga akadálytalan és biztonságos lebonyolítása érdekében. Mindenki a saját területén, saját hatáskörén belül végzi el a munkát”, nyilatkozta Pašić a Tanjugnak.

Kiemelte, hogy az előző időszakban több találkozóra került sor a belügyminisztérium, valamint a záróvizsga lebonyolításában részt vevő egyéb intézmények, így az IT-iroda, a Batut, az intézetek és a posta képviselőivel.

„1.260 általános iskola kapacitását 522 intézményre csökkentettük. Az előző időszakban az iskolaigazgatók egyeztettek a részletekről, az eljárások szakaszairól, majd ezt követően beszéltek a saját alkalmazottaikkal, a beiskolázási bizottságok tagjaival, az ügyeletes tanárokkal, és a felügyelő tanárokkal, akik részt vesznek majd a vizsgán, valamint a diákokkal és a szülőkkel is”, magyarázta Pašić, majd hozzátette: szerinte a záróvizsga lebonyolítására vonatkozó utasítások minden protokollt meghatároznak.

„A mi érettségizőink az osztályfőnökökkel együtt egy órával korábban, 8 órára jönnek az iskolába. Ekkor ellenőrzik, hogy hoztak-e füzetet, a 41-es formanyomtatványt, megfelelő felszerelést, az iskola pedig biztosítja a töltőtollat, a vizet és az egyebeket. Mindenkinek sok sikert kívánunk. A végső eredményeket július 5-én közöljük”, mondta Pašić. (Politika)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban