Szerbia
Vučić Brüsszelben: Hiszünk Szerbia és a régió európai jövőjében

Aleksandar Vučić, Szerbia elnöke ma Brüsszelben, az EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozóján kijelentette: azért jött, hogy megvitassák a térség európai jövőjét, és úgy gondolja, hogy a Nyugat-Balkán számára jó következtetéseket vonhatnak le.

A külföldi újságírók kérdéseire válaszolva Vučić kifejtette, hogy Észak-Macedónia és Albánia miniszterelnökével a brüsszeli út előtt tárgyalt Észak-Macedónia és Bulgária kapcsolatáról, mivel egyes uniós országok blokkolni akarják a tárgyalásokat Szkopjéval és Tiranával.

Elmúltak a szabad és független államokra nehezedő nyomás napjai

Vučić, Szerbia elnöke ma, az EU-csúcsra érkezése után kijelentette, azért jött Brüsszelbe, hogy európai barátaival beszéljen Szerbia és a térség jövőjéről.

Arra a kérdésre, hogy mit vár a mai találkozótól, azt válaszolta, hogy semmit, arra pedig, hogy fél-e Brüsszelbe jönni, ahogy azt egyesek állították, azt mondta: elmúltak azok az idők, amikor valaki szabad és független államokat zsarolhat nyomásgyakorlással.

Szerbia a saját székén ül

Arra az újságírói kérdésére, hogy számít-e kritikára a brüsszeli EU-Nyugat-Balkán csúcstalálkozón amiatt, hogy Szerbia nem vezetett be szankciókat Oroszországgal szemben, Vučić azt mondta, Szerbia a saját székén ül.

„Akár számítanak rá, akár nem, választ fognak kapni”, válaszolta Vučić egy horvát újságíró kérdésére, aki azt kérdezte tőle, hogyan vélekedik arról, hogy Horvátország miniszterelnöke és elnöke korábban kijelentette: Szerbia nem ülhet továbbra is két széken. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Azok a polgárok, akik már megkapták az 5 ezer dináros üdülési utalványt, mától jelentkezhetnek a további 10 ezer dinár értékű, szerbiai nyaraláshoz felhasználható utalványokért, írja a Beta. A polgároknak legkésőbb 30 nappal az utazás kezdete előtt kell jelentkezniük a Szerbiai Posta tolóablakainál. Át kell adniuk...
2022. JÚNIUS 29.
[ 14:58 ]
Ma, a kisérettségi záróvizsga utolsó napján a nyolcadikos diákok kilenc órától a kombinált tesztet töltötték ki, amely öt tantárgyból – történelem, földrajz, biológia, kémia és fizika – tartalmaz kérdéseket. Az előző két napban anyanyelvből és matematikából vizsgáztak a leendő középiskolások. A...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:27 ]
Ivan Vejvoda, a bécsi Társadalomtudományi Intézet vezető munkatársa kijelentette, hogy Szerbia nem tudja fenntartani a semlegességét, és 2004-ig az ország közeledett a NATO-hoz. Vejvoda szerint Zoran Đinđić miniszterelnök idején kezdődtek meg a tárgyalások a szövetség teljes jogú tagságához való csatlakozásról,...
2022. JÚNIUS 29.
[ 9:15 ]
Beolvasás folyamatban