Szerbia
Nagy az érdeklődés Szerbia iránt: Egy nap alatt több mint 45 ezren igényeltek üdülési utalványt
Betűméret:             

A Szerbiai Posta bejelentette, hogy tegnap és ma 12 óráig összesen 45.204 polgár nyújtotta be kérelmét szerbiai üdülési utalványra.

A kérelmek több mint felét a nyugdíjasok (26.839) igényelték, őket követik a 70 ezer dinár alatti jövedelemmel rendelkezők (12.104), és a munkanélküliek (4.649), de jelentős érdeklődést mutattak a diákok is (878).

A legtöbb utalványt a kragujevaci postahivatalok bocsátották ki, az érdeklődők pedig leginkább a Kopaonikot, a Prolom Banját, Sokobanját és Sijarinska Banját választották.

„A Szerbiai Posta továbbfejlesztette a polgárok kérelmének fogadásával és rögzítésével foglalkozó rendszert, felgyorsítva ezzel az utalványok kiállításának folyamatát. Ez azért is kiemelten fontos, mert a szerb kormány döntése alapján 95 ezren vehették át az 5 ezer dinár értékű utalványt, akik most a további 10 ezer dinárt kérelmezhetik”, mondta Zoran Đorđević, a Szerbiai Posta megbízott igazgatója.

A különbözetet igénylő felhasználók a jelentkezésüket június 29-től, szerdától nyújthatják be a postahivatalok tolóablakainál.

„Azt kérjük ezektől a felhasználóktól, hogy ne siessenek, mert mindenki, akinek joga van a további összegre, szeptember 21-ig benyújthatja ezen igényét, a korábbi jelentkezéskor érvényes dokumentációval”, magyarázta Đorđević.

Az utalványokkal legalább öt napra szóló szállást, éjszakát reggelivel, teljes vagy félpanziós ellátást lehet fizetni, az erre vonatkozó feltételek és a szükséges dokumentációval kapcsolatos minden részlet megtalálható a szerbiai kereskedelmi, idegenforgalmi és távközlési minisztérium honlapján. (Beta)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Cini
2022. JÚNIUS 29. [ 8:01 ]

Szép összeg a 15000 dinár, de a nyugdíjasoknak még így is nehéz kipótolni. Luxus a pihenés.


Ezen a hétvégén sem alakul jobban a helyzet a szerbiai átkelőkön, több helyen órákat kell várniuk az utazóknak a hőségben. A helyzet folyamatosan változik, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni. A határőrség hivatalos közlése szerint Horgoson a kilépőoldalon 120 percet, a belépőoldalon 60 percet kell várni,...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 18:38 ]
Ma este 8 órakor jár le a szerbiai népszámlálásban kérdezőbiztosként részt venni kívánók jelentkezési határideje, a díjazásuk az egyhavi munkáért átlagosan 60 ezer dinár lesz. A Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) tájékoztatása szerint 15 ezer személyt terveznek bevonni ebbe a munkába. A fizetés összege...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:28 ]
Az elmúlt 24 órában további hat ember halt meg a koronavírus-fertőzés következtében Szerbiában, így az áldozatok száma összesen 16.319, közölte az egészségügyi minisztérium a covid19.rs honlapon. A legutóbbi jelentés óta 16.891 embernél végeztek koronavírus-tesztet, ebből 6.467 eset lett pozitív. 35 beteg van...
2022. AUGUSZTUS 4.
[ 20:04 ]
Beolvasás folyamatban