Szerbia
Panović: A legtöbben azért szavaznak Vučićra, mert őt választják, s nem azért, mert manipuláció áldozatai
Betűméret:             

Zoran Panović, a Demostat programigazgatója szerint egy dogma van az ellenzék körében, mégpedig az, hogy Aleksandar Vučić többségi támogatottsága manipuláció eredménye, a választókat manipulálják, ezért szavaznak Vučićra.

„Valóban vannak ilyen emberek, és nem is kevesen. De a többség önként, nem ennek hatására támogatja Vučićot”, nyilatkozta Panović az N1-nek.

A Demostat legfrissebb kutatásának eredményeit elemezve azt mondta, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök talán legyőzné Vučićot, ha indulhatna a szerbiai választásokon.

„Amikor Ukrajnában kitört a háború, az EU-val megromlott Szerbia kapcsolata, Oroszországgal pedig javult, ezért vagyunk magányos nép Európában”, mutatott rá.

A felmérés kimutatta, hogy a válaszadók egyharmada reálisan az EU-t támogatja. Az oroszok a hozzánk legközelebb álló európai nép, Putyin megszerezte az elsőbbséget a politikusok körében, az Európai Unió pedig megítélésben Kína és Oroszország közé került.

Meglepő lehet, hogy ennyire támogatják Putyint és Oroszországot, nyilatkozta a Novi dan vendégeként.

„Megerősödött az ilyen jellegű attitűd Oroszországgal iránt, amikor kitört az ukrajnai háború – az EU-hoz való hozzáállás megromlott, az Oroszországhoz való hozzáállás pedig javult”, mondta. (N1)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Ezen a hétvégén sem alakul jobban a helyzet a szerbiai átkelőkön, több helyen órákat kell várniuk az utazóknak a hőségben. A helyzet folyamatosan változik, ezért indulás előtt érdemes tájékozódni. A határőrség hivatalos közlése szerint Horgoson a kilépőoldalon 120 percet, a belépőoldalon 60 percet kell várni,...
2022. AUGUSZTUS 6.
[ 18:38 ]
Ma este 8 órakor jár le a szerbiai népszámlálásban kérdezőbiztosként részt venni kívánók jelentkezési határideje, a díjazásuk az egyhavi munkáért átlagosan 60 ezer dinár lesz. A Köztársasági Statisztikai Intézet (RZS) tájékoztatása szerint 15 ezer személyt terveznek bevonni ebbe a munkába. A fizetés összege...
2022. AUGUSZTUS 5.
[ 17:28 ]
Az elmúlt 24 órában további hat ember halt meg a koronavírus-fertőzés következtében Szerbiában, így az áldozatok száma összesen 16.319, közölte az egészségügyi minisztérium a covid19.rs honlapon. A legutóbbi jelentés óta 16.891 embernél végeztek koronavírus-tesztet, ebből 6.467 eset lett pozitív. 35 beteg van...
2022. AUGUSZTUS 4.
[ 20:04 ]
Beolvasás folyamatban