Szerbia
Vučić megérkezett az ENSZ-székházba
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök a szerbiai delegációval megérkezett az ENSZ New York-i székházába, ahol részt vesz a világvezetők általános vitájának megnyitóján.

Vučić mellett a székházban van Nikola Selaković külügyminiszter, Marko Đurić, Szerbia amerikai nagykövete, és Nemanja Stevanović, Szerbia ENSZ-nagykövete, közölte a Tanjug.

A nova.rs információi szerint a vita megnyitása előtt Vučić már informális találkozókat folytatott több külföldi tisztségviselővel.

A szerb államfő az ENSZ Közgyűlése 77. ülésszakának kezdete előtt találkozott Dimitar Kovacsevszkivel, Észak-Macedónia miniszterelnökével.

„Rendkívül fontos számunkra, hogy ma itt vagyunk New Yorkban, nemcsak azért, mert a világ fordulóponthoz érkezett a modernkori történelemben, hanem azért is, mert régóta nem volt jelen az ENSZ Közgyűlésén ennyi államfő, valamint a tagországokat képviselő személy”, közölte Vučić az Instagramon.

A szerb elnök találkozott Pedro Sánchez spanyol miniszterelnökkel is.

„Szívélyes találkozó Sanchez barátommal az #UNGA77 megnyitóján, gyors eszmecserét folytatunk az ülésszak legfontosabb kérdéseiről. Megköszöntem neki, hogy támogatja Szerbia területi integritását”, írta Vučić, aki találkozott Jonas Gahr Støre norvég miniszterelnökkel is.

„Az általános vita megnyitóján röviden beszéltem Norvégia miniszterelnökével a világ aktuális témáiról és a napirendi pontokról. Megköszöntem Szerbia jövőbeli energiastratégiájának meghatározásához nyújtott támogatását, és hamarosan kétoldalú találkozóra számítok”, jelentette be Vučić az Instagramon.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap Belgrádban 76 éves korában váratlanul elhunyt Srbijanka Turajlić, a Belgrádi Egyetem Villamosmérnöki Karának nyugalmazott egyetemi docense, emberi jogi aktivista. A kilencvenes évek végén az Otpor aktív tagja, majd a Szabad Polgárok Mozgalom egyik alapítója volt. 2001 és 2004 között az Oktatási és...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 22:53 ]
„Szerbia nem tudja elfogadni az ukrajnai területen lévő donyecki és luhanszki népszavazásokat”, jelentette ki Nikola Selaković külügyminiszter. "Ez teljesen ellentétes lenne nemzeti és állami érdekeinkkel, a szuverenitás és a területi integritás megőrzésével, a határok sérthetetlenségéről alkotott...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 16:16 ]
Viola von Cramon, az Európai Parlament képviselője felháborítónak tartja, hogy az orosz-ukrán háború közepette Szerbia és Oroszország külügyminisztériuma további, kétéves együttműködési megállapodást írt alá. „Ez talán csak egy újabb jel, hogy ideje befagyasztani az EU-csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával. Nem...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 11:12 ]
Beolvasás folyamatban