Szerbia
Az ügyésznek új bizonyítékai vannak Koluvija ellen
Betűméret:             

A Jovanjica-ügy tárgyalásának folytatásában három tanút hallgattak meg a belgrádi különleges bíróság előtt, miközben az ügyész és a védelem is új bizonyítékokat terjesztett elő, és ezek felvételét kérték az ügyiratba, jelentette az N1 tudósítója.

Saša Drecun ügyész azt kérte, vegyék fel az ügyiratba, hogy a szegedi járásbíróság két esetben – 2013-ban és 2014-ben – hozott ítéletet illegális kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatban, és amelyekben a Jovanjica-ügy első vádlottjának, Predrag Koluvijának a nevét 12-szer említik.

A magyarországi bíróság terjedelmes ítéleteit szerb nyelvre is lefordították, az ügyész pedig azt mondta, akkor fog ezekről bővebben beszélni, ha eljön az ideje.

Koluvija védőügyvédei, Ivan Bajazit és Vladimir Đukanović az ügyész kérésére reagálva azt mondták: nincs ok arra, hogy a 2016-tól 2019-ig tartó időszakra vonatkozó ügybe tíz évvel ezelőtti cselekményeket is bevonjanak.

A védelem egyúttal a vádirat visszavonását kérte, mert állítása szerint megkapták a laboratóriumi eredményeket, amelyek azt mutatják, hogy a Jovanjica-ingatlanon nem marihuánát, hanem ipari kendert termesztettek.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap Belgrádban 76 éves korában váratlanul elhunyt Srbijanka Turajlić, a Belgrádi Egyetem Villamosmérnöki Karának nyugalmazott egyetemi docense, emberi jogi aktivista. A kilencvenes évek végén az Otpor aktív tagja, majd a Szabad Polgárok Mozgalom egyik alapítója volt. 2001 és 2004 között az Oktatási és...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 22:53 ]
„Szerbia nem tudja elfogadni az ukrajnai területen lévő donyecki és luhanszki népszavazásokat”, jelentette ki Nikola Selaković külügyminiszter. "Ez teljesen ellentétes lenne nemzeti és állami érdekeinkkel, a szuverenitás és a területi integritás megőrzésével, a határok sérthetetlenségéről alkotott...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 16:16 ]
Viola von Cramon, az Európai Parlament képviselője felháborítónak tartja, hogy az orosz-ukrán háború közepette Szerbia és Oroszország külügyminisztériuma további, kétéves együttműködési megállapodást írt alá. „Ez talán csak egy újabb jel, hogy ideje befagyasztani az EU-csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával. Nem...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 11:12 ]
Beolvasás folyamatban