Szerbia
Vučić: Nem hiszem, hogy Putyin blöfföl, amikor a következő lépéseiről beszél
Betűméret:             

Aleksandar Vučić szerb elnök a Newsmax amerikai tévének adott mai interjújában kifejezte reményét, hogy végre béke lesz, és kompromisszumos megoldás születik Oroszország és Ukrajna között, értékelése szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nem blöfföl, amikor a következő lépéseiről beszél.

A Newsmax újságírója azt mondta: a Nyugat aggódni kezdett, miután Putyin kijelentette, hogy esetlegesen az összes katonai kapacitást felhasználja, ezzel kapcsolatban pedig azt kérdezte Vučićtól, aki többször találkozott Putyinnal, hogy szerinte blöfföl-e az orosz elnök.

„Hagyományosan jó kapcsolataink vannak Oroszországgal és Ukrajnával”, hangsúlyozta Vučić, és hozzátette: Szerbia nem áll senki oldalán, és mindig el fogja ítélni a háborút, jelentette a Tanjug.

Aleksandar Vučić ma az amerikai Newsmax TV-nek adott interjújában kifejtette meggyőződését, hogy sikerült enyhíteni a néhány héttel ezelőtti koszovói feszültségen, de folytatni kell a párbeszédet és a küzdelmet annak érdekében, hogy elérjék az elfogadható megoldást.

A szerb elnök az amerikai tévécsatornának megerősítette, hogy holokausztmúzeum épül Belgrádban, továbbá hangsúlyozta: a holokausztot nem szabad megkérdőjelezni, mert Szerbiában is léteznek bizonyítékok arra, hogy zsidókat és szerbeket gyilkoltak meg.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Vasárnap Belgrádban 76 éves korában váratlanul elhunyt Srbijanka Turajlić, a Belgrádi Egyetem Villamosmérnöki Karának nyugalmazott egyetemi docense, emberi jogi aktivista. A kilencvenes évek végén az Otpor aktív tagja, majd a Szabad Polgárok Mozgalom egyik alapítója volt. 2001 és 2004 között az Oktatási és...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 22:53 ]
„Szerbia nem tudja elfogadni az ukrajnai területen lévő donyecki és luhanszki népszavazásokat”, jelentette ki Nikola Selaković külügyminiszter. "Ez teljesen ellentétes lenne nemzeti és állami érdekeinkkel, a szuverenitás és a területi integritás megőrzésével, a határok sérthetetlenségéről alkotott...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 16:16 ]
Viola von Cramon, az Európai Parlament képviselője felháborítónak tartja, hogy az orosz-ukrán háború közepette Szerbia és Oroszország külügyminisztériuma további, kétéves együttműködési megállapodást írt alá. „Ez talán csak egy újabb jel, hogy ideje befagyasztani az EU-csatlakozási tárgyalásokat Szerbiával. Nem...
2022. SZEPTEMBER 25.
[ 11:12 ]
Beolvasás folyamatban