Szerbia
Giaufret: Nem most van az ideje az oroszországi kapcsolatok megerősítésének
Betűméret:             

Nem most van az ideje az oroszországi kapcsolatok megerősítésének – mondta Emanuele Giaufret, az EU szerbiai küldöttségének vezetője.

Úgy értékelte, hogy az a megállapodás, amelyet Szerbia New Yorkban írt alá Oroszországgal, teljesen ellentétes üzenetet küldött, mint amilyenre az EU számított.

"Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy Oroszország hét hónapja folytat agressziót Ukrajna ellen, mindezt 300.000 ember mozgósításával tetézi, törvénytelen népszavazásokat szervez, valamint tömegpusztító fegyverek bevetésével fenyegetőzik" – mondta Giaufret.

Az Ukrajna elleni agresszió, támadás a nemzetközi jog és Európa stabilitása ellen. Hozzátette, arra számít, hogy Szerbia megbízható partnere lesz az EU-nak, és segít a közös biztonságpolitika előmozdításában.

"Nem most van az ideje az oroszországi kapcsolatok erősítésének, és az a megállapodás, amit aláírtak, teljesen ellentétes üzenetet küldött - függetlenül attól, hogy Szerbia azt állitotta, nem ismeri el az Oroszország által rendezett népszavazás eredményét" - mondta Giaufret.

Fontos, hogy Szerbia az EU tagjává váljon, és ennek során fokozatosan harmonizálnia kell minden uniós normával és értékkel, beleértve a külpolitikát is, ami azt jelenti, hogy Oroszországgal szemben szankciókat kell bevezetnie – hangsúlyozta. (FoNet)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy videofelvétel jelent meg Zubin Potokról az Instagramon, amelyen szirénák visszhangja hallható az egész településen. Ma 12 óra körül a Zubin Potok-i helyi választási bizottság tagjai a koszovói rendőrök kíséretében erőszakkal hatoltak be az önkormányzat épületébe. Az ott tartózkodó polgárok fellázadtak. Mint...
2022. DECEMBER 6.
[ 18:16 ]
Az Air Serbia légitársaság bővíti kínálatát, 2023 nyarától még több európai városba repülhetünk a hazai szolgáltatással. A légitársaság közvetlen járatokat indít Hamburgba, Göteborgba, Kölnbe és Marseille-be 2023 májusától. A német és a svéd úti célokra heti háromszor lesz alkalom utazni, míg Belgrád és...
2022. DECEMBER 6.
[ 12:34 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök megérkezett az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozóra. A sajtónak adott nyilatkozatában leszögezte, számos találkozó vár rá, és találkozni fog az olasz, valamint a holland és a belga miniszterelnökkel. „Mindig jobb az asztalnál ülni, mert ha nem vagy az asztalnál, akkor te vagy az étlapon....
2022. DECEMBER 6.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban