Szerbia
Osmani: Elfogadható megoldást keresünk a rendszámtáblákra
Betűméret:             

Vjosa Osmani, a pristinai ideiglenes intézmények elnöke elmondta, hogy Pristina „együttműködik a szövetségesekkel”, és „intenzív erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy 48 órán belül elfogadható megoldást találjon a rendszámtáblák problémájára”.

Osmani tegnap folytatott beszélgetést Antonio Tajani olasz külügyminiszterrel és Gudio Crosetto védelmi miniszterrel Pristinában, ahol ismételten közölte álláspontját, miszerint a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd sikeréhez arra van szükség, hogy „az érintett felek egyenlő bánásmódban részesüljenek annak lezárásáig, mégpedig kölcsönös elismeréssel”, közölte a kabinetje, számolt be a Tanjug.

Elmondta továbbá: nem szabad megengedni, hogy a párbeszéd folyamatát „Szerbia eszközként használja fel Koszovó euroatlanti útvonalának aláaknázására”, írja a pristinai média.

Oszmani azzal vádolta meg Belgrádot, hogy az „északi illegális struktúrákkal próbálja destabilizálni Koszovót”.

Albin Kurti, a pristinai ideiglenes intézmények miniszterelnöke korábban bejelentette, hogy elfogadja az Egyesült Államok kérését, és 48 órával elhalasztja a szerb rendszámú járművek tulajdonosainak megbírságolását, amit a tervek szerint mától alkalmaztak volna a gyakorlatban.

Belgrád és Pristina fő tárgyalópartnerei, Petar Petković és Besnik Bislimi ma találkozik Brüsszelben Miroslav Lajčákkal, a párbeszéddel foglalkozó uniós különmegbízottal, írja megbízható európai forrásokra hivatkozva a Szabad Európa Rádió.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Egy videofelvétel jelent meg Zubin Potokról az Instagramon, amelyen szirénák visszhangja hallható az egész településen. Ma 12 óra körül a Zubin Potok-i helyi választási bizottság tagjai a koszovói rendőrök kíséretében erőszakkal hatoltak be az önkormányzat épületébe. Az ott tartózkodó polgárok fellázadtak. Mint...
2022. DECEMBER 6.
[ 18:16 ]
Az Air Serbia légitársaság bővíti kínálatát, 2023 nyarától még több európai városba repülhetünk a hazai szolgáltatással. A légitársaság közvetlen járatokat indít Hamburgba, Göteborgba, Kölnbe és Marseille-be 2023 májusától. A német és a svéd úti célokra heti háromszor lesz alkalom utazni, míg Belgrád és...
2022. DECEMBER 6.
[ 12:34 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök megérkezett az EU–Nyugat-Balkán csúcstalálkozóra. A sajtónak adott nyilatkozatában leszögezte, számos találkozó vár rá, és találkozni fog az olasz, valamint a holland és a belga miniszterelnökkel. „Mindig jobb az asztalnál ülni, mert ha nem vagy az asztalnál, akkor te vagy az étlapon....
2022. DECEMBER 6.
[ 11:22 ]
Beolvasás folyamatban