Szerbia
Mali: Már 607 ezer fiatal jelentkezett az 5000 dináros támogatásra
Betűméret:             

Eddig 607 ezer fiatal jelentkezett az 5000 dináros támogatásra – jelentette ki Siniša Mali pénzügyminiszter.

Az egyszeri segélyre december 15-ig lehet jelentkezni a Kincstári Igazgatóság honlapján (www.idp.trezor.gov.rs) keresztül, a folyósítás pedig december 16-án kezdődik, és várhatóan december 19-ig tart – nyilatkozta a pénzügyminiszter a Prva TV-nek.

Emlékeztetett arra, hogy a 16 és 29 év közötti fiatalok jogosultak erre a segélyre, és mindenkinek jelentkeznie kell, függetlenül attól, hogy kapott-e már állami támogatást.

A segélyre hatmilliárd dinárt különítettek el a költségvetésből.

A jövő évi költségvetési javaslatot hétfőn terjesztik a képviselők elé

A 2023-as költségvetés három fő pillére a polgárok életszínvonalának javítása, a beruházások folytatása és a stabil energiahelyzet megteremtése lesz. Fontos, hogy a lakosok és a gazdaság számára is elegendő áramot és gázt biztosítsunk – közölte Mali.

Ami az életszínvonalat illeti, a nyugdíjak, a közszférában a fizetések és a minimálbérek emelésére biztosítottak a források – jelentette ki a pénzügyminiszter.

Ami a második pillért, a beruházásokat illeti, a bruttó hazai termék mintegy hét százalékát különítették el erre a célra. Minden megkezdett vagy tervezett beruházás meg fog valósulni, legyen szó a kommunális infrastruktúráról, az úthálózatokról vagy a kórházakról.

A harmadik pillér az energia. Jövőre 3,3 százalékos hiányunk lesz, ebből 1,9 százalék a költségvetéshez, a másik 1,4 százalék pedig az energiához kapcsolódik. Igyekszünk majd elegendő gázt és áramot biztosítani – mondta Mali.

Hozzátette, német szakértőkkel együttműködve az energiaszektor 2050-ig tartó fejlesztési stratégiájának meghatározásán dolgoznak, és a következő több mint 20 évben évente mintegy másfél milliárd euró beruházásra lesz szükség a stabil energiaellátás érdekében, írja a Tanjug.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Mint ismeretes, az idén is folytatódik a polgárok körében rendkívüli népszerűségnek örvendő “nyugtás” nyereményjáték, a Vedd el a számlát és nyerj!, amelytől a szerb kormány a szürkegazdaság felszámolását várja. Az idei évben változtak a feltételek, a polgároknak már nem postai úton kell beküldeniük 10...
2023. JANUÁR 27.
[ 12:19 ]
Miroslav Lajčák, az Európai Uniónak a Belgrád és Pristina párbeszédéért felelős megbízottja az este azt mondta, hogy a Belgrád és Pristina közötti kapcsolatok normalizálására irányuló javaslat 11 pontot tartalmaz, és a javaslatnak a médiában megjelent összes változata kitaláció. „Láttam néhány, a médiában...
2023. JANUÁR 26.
[ 17:14 ]
Szerbia és az Európai Unió nem veszítette el az egymás iránti türelmét, a csatlakozási fejezetek megnyitásának elmaradása inkább azt mutatja, hogy az ország nem tud előrelépni a tárgyalási folyamatban – közölte Tanja Miščević európai integrációért felelős szerb miniszter. A politikus az Insajder televíziónak...
2023. JANUÁR 26.
[ 17:13 ]
Beolvasás folyamatban