Szerbia
Szirénáktól visszhangzott Zubin Potok, a rendőrség behatolt az önkormányzat épületébe
Betűméret:             

Egy videofelvétel jelent meg Zubin Potokról az Instagramon, amelyen szirénák visszhangja hallható az egész településen.

Ma 12 óra körül a Zubin Potok-i helyi választási bizottság tagjai a koszovói rendőrök kíséretében erőszakkal hatoltak be az önkormányzat épületébe. Az ott tartózkodó polgárok fellázadtak.

Mint arról a Kosovo online beszámolt, a polgárok két robbanás hangjára lettek figyelmesek, a helyi választási bizottság és a koszovói rendőrség tagjai pedig néhány perc múlva elhagyták az önkormányzat épületét. A helyszíni információk szerint a helyi választási bizottság tagjai, a rendőrök támogatásával, erőszakkal behatoltak az önkormányzat területére, betörték az ajtókat, a zárakat pedig lecserélték, mielőtt elhagyták az épületet.

A mai akciót a központi választási bizottság megbízásából hajtották végre, amely december 18-án, rendkívüli választást kíván megszervezni négy északi település, Zubin Potok, Észak-Mitrovica, Leposavić és Zvečan községek elnöki posztjára. Két albán jelöltette magát a Zubin Potok-i választáson, de egyetlen szerb sem jelentkezett.

A négy önkormányzat elnöke november 5-én döntött úgy a Koszovó északi részén élő szerbekkel együtt, hogy elhagyják az összes koszovói intézményt, mert elégedetlenek a pristinai kormány döntéseivel. Miután a rendőrség visszavonult, Zubin Potokon nyugalom van.

Petar Petković azonnal reagált: Folytatódik Kurti terrorja a szerbek ellen, de az emberek nem dőlnek be a provokációknak

Petar Petković, a szerb kormány Koszovó-ügyi hivatalának igazgatója reagált arra, hogy Kurti különleges alakulatai „vandálul betörtek” a Kosovska Mitrovica-i helyiségekbe.

„Folytatódik Kurti szerbek elleni terrorja, különleges csapatai behatoltak a helyi választási iroda helyiségeibe Kosovska Mitrovicában, mindent elpusztítottak, összetörtek, szétszórtak, és megpróbálták felállítani a választási bizottságaikat. Az emberek felháborodtak, de elhatározták, hogy nem dőlnek be Kurti provokációinak”, írta a Twitteren Petković, közölte az Alo.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Szerbia a boszniai szerbek állama is, és ha lenne igazság, ők is Szerbia részei lennének, és nem tartoznának Bosznia-Hercegovinához - hangsúlyozta Milorad Dodik, a boszniai Szerb Köztársaság elnöke csütörtökön azon a népgyűlésen, amelyet azért hívtak össze, hogy tiltakozzanak az ellen, hogy az ENSZ július 11-ét az...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 23:05 ]
Ana Brnabić, a szerb parlament elnöke ma úgy döntött, hogy elfogadja a Szerbia az erőszak ellen és a NADA koalíció köré tömörült ellenzék követelését, és június 2-án tartják meg a belgrádi, valamint az összes többi helyhatósági választást. Mint mondta, vasárnap írják ki a helyhatósági...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 13:55 ]
Előállították a koszovói rendőrség négy tagját szerdán a közigazgatási átkelőnél tartott ellenőrzés során, egyiküket bent tartották, erősítette meg a Tanjugnak a szerbiai belügyminisztérium. „A koszovói rendőrség négy tagját előállították, egyikőjüket – a rendőrség igazgatójának helyettesét – bent...
2024. ÁPRILIS 18.
[ 11:48 ]
Beolvasás folyamatban