Szerbia
Konrad és Cochard azonos véleményen van: Szerbia érdeke, hogy elfogadják a rendezési tervet
Betűméret:             

Anke Konrad, Németország szerbiai nagykövete ma kijelentette, hogy Németország és Franciaország szilárdan hisz a párbeszédben és a kapcsolatok normalizálásában Belgrád és Pristina között, és ezt fontos folyamatnak tartják.

Arra a kérdésre, hogy Németország és Franciaország, mint régi barátok, ajánlják-e Szerbiának a javaslat elfogadását, illetve hogy az jó-e Szerbiának, Konrad azt válaszolta: csak így lehet véget vetni egy tartósabb konfliktusnak a régióban.

„Azt szeretnénk, hogy a párbeszéd mielőbb folytatódjon, és eredmény szülessen. De hogy ebben a javaslatban pontosan mi szerepel, arról nem nekünk kell beszélnünk, az a két tárgyalófél dolga. Ha jól értettem az elnököt, akkor ezt meg is akarja tenni”, közölte Konrad az Elysée-szerződés aláírásának 60. évfordulója alkalmából rendezett összejövetel után.

Pierre Cochard, Franciaország belgrádi nagykövete ugyanerre a kérdésre azt mondta: Szerbia érdeke ennek a tervnek az elfogadása, hogy lehetővé váljon a fejlődés és a haladás, az USA támogatásával.

Hill: A koszovói szerb községek közösségének megalakítása elengedhetetlen eleme a továbblépésnek

A koszovói szerb községek közösségének megalakítása elengedhetetlen eleme annak, hogy tovább lépjenek a párbeszédben, jelentette ki ma Christopher Hill, Amerika belgrádi nagykövet, és hozzátette: elsősorban ezzel kell foglalkozni, és csak ezután következhet az, ami a Koszovóra vonatkozó francia-német javaslatban szerepel.

Hill azt is elmondta, hogy Szerbia most valószínűleg a legfontosabb úton halad az eddigi történelmében: az euro-atlanti integrációk felé, és az EU, valamint az USA is segíteni akar Szerbiának ennek megvalósításában. (Tanjug)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Tavaly 3.649 darab hamis bankjegyet fedeztek fel Szerbiában, ebből a legtöbb a dinár volt, szám szerint 2.905 darab, ami a felfedezett hamis bankjegyek 79,61 százaléka. Ezt követi 476 darab euró (13,04 százalék), majd a 105 darab amerikai dollár, illetve a 163 darab egyéb valuta, Szerbiai Nemzeti Bank (NBS). A dinárok közül a...
2023. JANUÁR 26.
[ 13:05 ]
Azzal az információval kapcsolatban, hogy Szerbiában rágógumi formájában jelent meg új pszichoaktív szer a piacon, az úgynevezett kids drog vagy snüssz, a belügyminisztérium bejelentette: ha bármilyen olyan anyagot találnak, amelyről azt gyanítják, hogy kábítószer, azt lefoglalják. Ezt követően az országos bűnügyi...
2023. JANUÁR 26.
[ 10:58 ]
Vladimír Bilčík, az Európai Parlament szerbiai jelentéstevője úgy értékelte, hogy ha Szerbia „az EU-ba tartó vonat hátuljában ül”, akkor érthető, hogy ez bizonyos következményeket von maga után. Az Amerika Hangjának pontosította, hogy az EU-n belül nem tárgyalnak arról, hogy megszakítsák a Szerbiával folytatott...
2023. JANUÁR 26.
[ 10:44 ]
Beolvasás folyamatban