Szerbia
Miloš Vučević a Szerb Haladó Párt új elnöke
Betűméret:             

A Szerb Haladó Párt (SNS) Miloš Vučevićet választotta meg új elnökévé szombati tisztújító közgyűlésén Kragujevacon, jelenti a Tanjug. A tisztséget eddig betöltő Aleksandar Vučić a tegnapi nagygyűlésen jelentette be, hogy nem vezeti tovább a pártot, de tagja marad.

Aleksandar Vučić az eseményen kijelentette: soha nem fogja elhagyni pártját, amelynek alapító tagja volt, és amelyet az utóbbi tizenegy évben vezetett. Mint mondta: a párt a legnagyobb nehézségek és "a legbrutálisabb kampány" közepette is fenn tudott maradni, és az ország legjelentősebb politikai szereplőjévé vált.

Aleksandar Vučić ugyanakkor rámutatott, hogy más politikai megközelítésre van szükség, ezért indítja el egy hónapon belül a Népi Mozgalom Szerbiáért nevű szervezetet, amely pártok felett álló politikai mozgalomként jön létre, és amelyhez reményei szerint csatlakozik az SNS is.

Ezt követően a politikus Miloš Vučevićet javasolta pártelnöknek, amit a közgyűlés el is fogadott.

Miloš Vučević megválasztását követően kijelentette, az SNS politikája nem változik, s továbbra is Szerbia fejlődésének motorja lesz.

Köszönetet mondott mindenért az eddigi elnöknek, mint fogalmazott, a párt 11 éven át történő kiváló irányításáért és a Szerbiáért való harcért.

„Új fejezetet nyitunk, de politikánk nem fog változni, továbbra is hazánk fejlődésének motorja leszünk, olyan párt, amely ápolja és óvja a szerb nép és minden szerbiai polgár hagyományos értékeit, amely politikailag Koszovó Szerbián belüli megőrzéséért áll ki, amely törődik a szerb közösséggel, bárhol is éljen, elsősorban az egykori Jugoszlávia területén, de olyan párt is, amely Vučić köztársasági elnök legmegbízhatóbb partnere lesz” – húzta alá Vučević. (Tanjug, MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A Köztársasági Hidrometeorológiai Intézet (RHMZ) figyelmeztetést adott ki, mely szerint az egész ország területén változékony lesz az időjárás. Szerbia területén a hétvége folyamán többfelé alakulhatnak ki záporok, zivatarok, valamint jégeső is előfordulhat. Zivatarok idején viharos széllökések is lehetnek –...
2023. SZEPTEMBER 22.
[ 10:10 ]
Aleksandar Vučić szerb elnök ma kijelentette, hogy fel szeretné emelni a szavát Szerbia és mindazok nevében, akik az ENSZ megalakítása óta eltelt 78 évben folyamatosan és valóban hisznek abban, hogy az ENSZ alapelve jelenti a világbéke egyetlen, igazi védelmét, a népek és államok függetlenségéhez és szabadsághoz való...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 19:39 ]
Rodoljub Šabić ügyvéd úgy értékelte: reális esélye van annak, hogy az ellenzék megnyerje a belgrádi választásokat, de nagy esély van erre Nišben és Újvidéken is. Mint Šabić elmondta, az ellenzéknek reális esélye van a győzelemre „egyrészt a népszerűségi mutatók miatt, másrészt a Szerb Haladó Párton (SNS)...
2023. SZEPTEMBER 21.
[ 12:10 ]
Beolvasás folyamatban