Szerbia
Bratislav Gašić: A migránsoknál talált fegyver az albán maffiától származik
Betűméret:             

A migránsoktól a szerb-magyar határon elkobzott fegyverek Koszovó területéről, az albán maffiától származnak - jelentette ki Bratislav Gašić szerb belügyminiszter csütörtökön Belgrádban.

Mint mondta: azok a szervezett bűnbandák, amelyek a migránsok csempészetében segítenek Szerbia északi részén, az albán maffiától kapnak segítséget. "Ők nem migránsok, ezek szervezett bűnbandák, akik ellen harcolunk" - húzta alá, majd rámutatott: a koszovói albán maffia fegyverekkel és minden más módon támogatja ezeket a szervezett csoportokat.

Október végén több száz szerb rendőr vonult ki a szerb-magyar határra, illetve a közeli településekre egy halálos áldozatokat is követelő, migránsok közötti fegyveres leszámolást követően. Két hét alatt a rendőrség munkatársai 4931 migránst fogtak el Szabadka, Zombor, Nagykikinda, valamint a délkelet-szerbiai Pirot területén, emellett kilenc gépkarabélyt, öt pisztolyt, több mint 1600 darab lőszert, több száz útlevelet, és kisebb mennyiségű kábítószert találtak. Az akció során nyolc személyt embercsempészet miatt tartóztattak le, további 190-et pedig különböző bűncselekmények miatt vettek őrizetbe.

A migrációs válság tetőpontján, 2015-ben körülbelül egymillió illegális bevándorló haladt át az úgynevezett nyugat-balkáni útvonalon, amelynek Szerbia is része. Hivatalos adatok szerint az illegális bevándorlás legnépszerűbb útvonala még mindig a nyugat-balkáni szárazföldi út.

Mivel a szerb hatóságok nem toloncolják ki azokat, akiket elfognak, csupán az ország északi határától a déli határig szállítják őket vissza, a migránsok sok esetben újra útra kelnek, és néhány nappal később elérik a magyar határt, ahol ismét megkísérlik a bejutást az Európai Unióba. (MTI)

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Béla
2023. NOVEMBER 18. [ 16:01 ]

Az albán maffia meg tőlünk vette....


Lazio
2023. NOVEMBER 17. [ 14:22 ]

Vagy az is lehet, hogy az ufóktól..


Albin Kurti koszovói kormányfő fogadta Čedomir Jovanović liberális szerb politikust, adta közzé a hírt Koszovó kormánya. A felek a Koszovóban és Szerbiában történt legújabb eseményekről, a két ország viszonyáról beszélgettek. Szó volt arról is, hogy a Nyugat-Balkánon szükség lenne a hatalom megerősítésére, a...
2023. DECEMBER 4.
[ 11:13 ]
Az Európai Tanács felkéri az Európai Bizottságot, hogy Szerbia uniós csatlakozása kapcsán "sürgősen terjesszen elő javaslatot a 35. fejezetben szereplő kritériumok módosítására és kiegészítésére" - értesült az N1. Ezzel a javaslattal a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló...
2023. DECEMBER 3.
[ 19:44 ]
A december 17-ei rendkívüli szerbiai parlamenti választásokon összesen 6.500.165 választópolgár adhatja le szavazatát, közölte vasárnap a Köztársasági Választási Bizottság (RIK). A bizottságnak a mai napig kellett döntenie az egységes választói névjegyzék összeállításáról, ezt követően azt a Hivatalos...
2023. DECEMBER 3.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban