Szerbia
UNICEF: Szerbiában minden tizedik gyermek szegénységben él
Betűméret:             

Az ENSZ Gyermekalapja (UNICEF) kampányt indított a közelgő ünnepek alkalmából. A szervezet arra szólított fel mindenkit, magánszemélyeket és az üzleti szférát, hogy tanúsítsanak szolidaritást a gyermekek iránt.

A világszervezet gyermekalapjának közlemény szerint Szerbiában minden tizedik gyermek szegénységben él. Mint írják, különösen sérülékenyek a kisgyermekes családok, a roma közösségekben felcseperedő gyerekek, valamint azok, akik falun élnek.

Tekintettel arra, hogy a gyermekek Szerbia népességének mindössze 17 százalékát teszik ki, az UNICEF hangsúlyozza, fontos, hogy minden gyermek lehetőséget kapjon a benne rejlő lehetőségek kiaknázására.

A közlemény rámutat: ha a gyermek olyan családban él, ahol az alapvető szükségletek kielégítéséért küzdenek, ha mindig a pálya szélén van, észrevétlenül és láthatatlanul, akkor nagyobb valószínűséggel hagyja el korán az iskolát, nagyobb az esélye, hogy valamilyen erőszakot él át, vagy rosszabb egészségi állapotba kerüljön.

Az UNICEF felszólította az üzleti szférát, hogy fektessenek be az egészségügybe, az oktatásba, a szociális védelembe és a szegénység csökkentését célzó hatékony programokba, hiszen ez az alapja a gyermekek, családjaik előrehaladásának és fejlődésének, valamint a társadalom egésze javulásának, idézi a FoNet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

Albin Kurti koszovói kormányfő fogadta Čedomir Jovanović liberális szerb politikust, adta közzé a hírt Koszovó kormánya. A felek a Koszovóban és Szerbiában történt legújabb eseményekről, a két ország viszonyáról beszélgettek. Szó volt arról is, hogy a Nyugat-Balkánon szükség lenne a hatalom megerősítésére, a...
2023. DECEMBER 4.
[ 11:13 ]
Az Európai Tanács felkéri az Európai Bizottságot, hogy Szerbia uniós csatlakozása kapcsán "sürgősen terjesszen elő javaslatot a 35. fejezetben szereplő kritériumok módosítására és kiegészítésére" - értesült az N1. Ezzel a javaslattal a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló...
2023. DECEMBER 3.
[ 19:44 ]
A december 17-ei rendkívüli szerbiai parlamenti választásokon összesen 6.500.165 választópolgár adhatja le szavazatát, közölte vasárnap a Köztársasági Választási Bizottság (RIK). A bizottságnak a mai napig kellett döntenie az egységes választói névjegyzék összeállításáról, ezt követően azt a Hivatalos...
2023. DECEMBER 3.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban