Szerbia
Vučić: Több stadionra van szükségünk
Betűméret:             

A Belgrádhoz tartozó Surčinban 2026. december 1-jéig elkészül az új nemzeti stadion, jelentette ki ma Zaječarban Aleksandar Vučić szerb elnök, aki Aleksander Čeferin, az UEFA elnökének társaságában megtekintette a Kraljevica stadiont.

Arra a kérdésre, hogy mikor várható egy olyan nagyobb verseny, aminek Szerbia lesz a szervezője, az elnök azt válaszolta, ahhoz jobb infrastruktúra kell, meg az, hogy elkészüljön az új nemzeti stadion.

“Már átirattal fordultunk az UEFA-hoz, hogy nálunk legyen az Európa Liga döntője, amikor felépítjük a nemzeti stadiont, ami 2026. december 1-re várhatóan elkészül. Jobb infrastruktúrára van szükségünk a versenyekhez. És még több stadionra. Távol vagyunk Spanyolországtól, Angliától, Németországtól” – mondta Vučić.

Čeferin is megerősítette, Szerbia egyelőre elmarad azoknak a feltételeknek a teljesítésétől, amik egy nagy nemzetközi sportesemény megszervezéhez kellenek, de amint jobb lesz az ország infrastruktúrája, minden lehetséges. Szavai szerint Niš és Kragujevac mellett fel kell újítani a Partizan és a Crvena zvezda stadionjait, mert “modernizációra van szükségük”.

A most átadott zaječari stadion 8168 hellyel rendelkezik, a projektum összköltsége 3,3 milliárd dinárt tett ki. Az építkezést két és fél évvel ezelőtt kezdték. Vučić és Čeferin az új stadion megtekintése után együtt folytatták útjukat Leskovacra, ahol 15 órakor kezdődik a Szerbia és Bulgária közötti összecsapás, amelynek tétje az EURO 2024-re való kijutás, írja a Beta.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások
Csanádi
2023. NOVEMBER 21. [ 19:41 ]

Köll szóni a Mészáros&Mészéros cégnek, adni kell a lehetőséget nekik - ők majd élnek a lehetőséggel - és megépül majd a szép stadion - mindenki örömére....van kitű tanúni!


Béla67
2023. NOVEMBER 21. [ 16:39 ]

Akkor én is hozzászólnék: Felmerült az is, hogy több kórházat kellene építeni, de akkor több orvos lesz? Stadionban minden további nélkül lehet műteni, de kórházban még nem láttam BL mérkőzést játszani. A stadion árát szét lehetne osztani az éhező gyerekeknek, de akkor mit esznek holnap. A stadion építéssel az éhező gyerekek egy részének apja munkához juthat, akár közvetlenül is, akár hosszú távra is. A stadionra elköltött pénz adóbevételéből meg majd lehet telepíteni wc-t a 100 iskolába. De nem tudom elhinni, hogy ezen múlik a WC megléte.


Cinike
2023. NOVEMBER 21. [ 11:33 ]

Akkor én is hozzászólnék: "Szerbiában körülbelül 100 iskolában nincs vécé vagy öblítési lehetőség."


Balassy Ildikó
2023. NOVEMBER 20. [ 8:41 ]

Ugyanitt pedig azt olvasom, hogy Szerbiában minden tizedik gyermek éhezik.


Albin Kurti koszovói kormányfő fogadta Čedomir Jovanović liberális szerb politikust, adta közzé a hírt Koszovó kormánya. A felek a Koszovóban és Szerbiában történt legújabb eseményekről, a két ország viszonyáról beszélgettek. Szó volt arról is, hogy a Nyugat-Balkánon szükség lenne a hatalom megerősítésére, a...
2023. DECEMBER 4.
[ 11:13 ]
Az Európai Tanács felkéri az Európai Bizottságot, hogy Szerbia uniós csatlakozása kapcsán "sürgősen terjesszen elő javaslatot a 35. fejezetben szereplő kritériumok módosítására és kiegészítésére" - értesült az N1. Ezzel a javaslattal a Koszovó és Szerbia közötti kapcsolatok normalizálásáról szóló...
2023. DECEMBER 3.
[ 19:44 ]
A december 17-ei rendkívüli szerbiai parlamenti választásokon összesen 6.500.165 választópolgár adhatja le szavazatát, közölte vasárnap a Köztársasági Választási Bizottság (RIK). A bizottságnak a mai napig kellett döntenie az egységes választói névjegyzék összeállításáról, ezt követően azt a Hivatalos...
2023. DECEMBER 3.
[ 16:42 ]
Beolvasás folyamatban