Szerbia
Belgrádban idén több mint 2.000 hamis bombariadó volt
Betűméret:             

Csak Belgrádban idén több mint 2.000 hamis bombariadó volt, nyilatkozta Radojko Caran, a rendőrbrigádok parancsnokának helyettese a Szerbiai Rádió és Televíziónak.

Caran kiemelte, hogy a rendőrség nem a feltételezések, hanem a tények alapján dolgozik, a rendőrök pedig a bejelentés után azonnal kivonulnak a terepre.

Az egyik újbelgrádi általános iskolába tegnap két bejelentés is érkezett arról, hogy bombát helyeztek el az épületben. Ennek kapcsán Caran elmondta, hogy a legtöbb fenyegetést az oktatási intézmények kapják.

„Az előző időszakban főként az általános és középiskolák, az egyetemek és a Nikola Tesla repülőtér volt a célpont”, tette hozzá Caran.

Közölte továbbá, hogy a belügyminisztérium szigorúan meghatározta az eljárást, amit a bejelentés után kell lefolytatniuk.

Arra a kérdésre, hogy mennyi ideig tart egy épület átvizsgálása, Caran azt mondta, hogy ez az épület nagyságától és a belügyminisztérium terepen tartózkodó munkatársainak számától függ.

„Tervezetten járnak el, szektoronként történik a vizsgálat, és odafigyelnek minden gyanús tárgyra, az olyan tárgyakra, amelyek nem illenek egy adott helyiségbe, illetve az ott tartózkodó személyekre is, ez olyan, mintha az önök stúdiójában lenne egy hátizsák, ami a stáb egyik tagjához sem tartozik”, magyarázta Caran.

Ha ilyen tárgyat találnak, akkor jönnek a tűzszerészek, akik védőfelszereléssel, speciális eszközökkel és robbanóanyag-kereső kutyákkal vizsgálják át a talált tárgyat, írja a FoNet.

Az Ön hozzászólása

1000 leütés maradt még
Eddigi hozzászólások

Nincs hozzászólás. Legyen az első!

A SRBATOM, vagyis a szerbiai sugárzás- és nukleáris biztonsági igazgatóság bejelentette, hogy Szerbiában nem észleltek radioaktivitás-növekedést, és a romániai sugárzás- és nukleáris biztonsági hatóságok nem adtak ki hivatalos közleményt azokkal a sajtóértesülésekkel kapcsolatban, melyek szerint radioaktív anyag...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 8:50 ]
Giovanni Pietro Barbano, az EULEX vezetője elmondta, hogy Koszovóban nyugodt a helyzet, de még mindig törékeny. „Láttuk, hogy a helyzet nagyon könnyen súlyosbodhat, mint ahogy az sajnos szeptemberben történt, a banjskai súlyos támadást követően”, nyilatkozta Barbano az A2 Newsnak. Hozzátette: az EULEX-nek nincs...
2024. FEBRUÁR 22.
[ 8:20 ]
Szerbiában 2023-ban 78.085 bűncselekményt jegyeztek fel, míg tíz évvel korábban, 2013-ban ez a szám 113.870 volt, 2001-hez képest pedig 43 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma - írja a Večernje Novosti a belügyminisztérium elemzésére hivatkozva, amelyet hamarosan a nyilvánosság előtt is bemutatnak. Tavaly 77...
2024. FEBRUÁR 21.
[ 12:37 ]
Beolvasás folyamatban