Izbor iz sadržaja na srpskom
Kongres Fidesa: Orban 1174 od 1177 glasova
Orban: "Liberalna politika se suprotstavila slobodi, ljudima i demokratiji. Sledeća evropska era će biti demokratska ili je neće biti".
Betűméret:             

Viktor Orban (Orbán Viktor) je ponovo izabran za predsednika Fidesa (Fidesz). Orban je na partijskom kongresu rekao da je spreman da i na izborima za dve godine predvodi Fides i da u slučaju pobede ponovo bude premijer.

Od 1177 važećih glasova Orban je dobio 1174. On je od 2003. godine na čelu Fidesa, a bio je predsednik partije i u periodu 1993-2000.

Kako izveštava mađarska državna novinska agencija MTI, a prenosi "Vajdašag ma", Orban je rekao da Evropu treba obnoviti, da treba zatvoriti eru liberalne politike i da se treba vratiti demokratskoj Evropi. On smatra da se liberalna politika suprotstavila slobodi, ljudima i demokratiji. Sledeća evropska era će biti demokratska ili je neće biti - dodao je predsednik partije na vlasti i premijer Mađarske.

On Fides smatra najstarijim, najvećom i najuspešnijom partijom Srednje Evrope. "Tu smo 30 godina (...) a bićemo tu i sledećih 30" - rekao je Orban na kongresu Fidesa.

Umesto istorijskog neprijateljstva, sada između Mađarske i Srbije vlada istorijsko prijateljstvo – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak, na najvećem ikada mitingu u Beogradu. Prema saopštenju ministarstva, Sijarto je na manifestaciji vladajuće Srpske napredne stranke govorio na srpskom...
27.05.2023
[ 7:03 ]
Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban