Izbor iz sadržaja na srpskom
Kongres Fidesa: Orban 1174 od 1177 glasova
Orban: "Liberalna politika se suprotstavila slobodi, ljudima i demokratiji. Sledeća evropska era će biti demokratska ili je neće biti".

Viktor Orban (Orbán Viktor) je ponovo izabran za predsednika Fidesa (Fidesz). Orban je na partijskom kongresu rekao da je spreman da i na izborima za dve godine predvodi Fides i da u slučaju pobede ponovo bude premijer.

Od 1177 važećih glasova Orban je dobio 1174. On je od 2003. godine na čelu Fidesa, a bio je predsednik partije i u periodu 1993-2000.

Kako izveštava mađarska državna novinska agencija MTI, a prenosi "Vajdašag ma", Orban je rekao da Evropu treba obnoviti, da treba zatvoriti eru liberalne politike i da se treba vratiti demokratskoj Evropi. On smatra da se liberalna politika suprotstavila slobodi, ljudima i demokratiji. Sledeća evropska era će biti demokratska ili je neće biti - dodao je predsednik partije na vlasti i premijer Mađarske.

On Fides smatra najstarijim, najvećom i najuspešnijom partijom Srednje Evrope. "Tu smo 30 godina (...) a bićemo tu i sledećih 30" - rekao je Orban na kongresu Fidesa.

Zavod za zaštitu spomenika kulture je stavio pod prethodnu zaštitu tri verska objekta u Novom Sadu. Radi se o Franjevačkom samostanu, Baptističkom centru i Nazarenskom molitvenom domu. U Zavodu kažu da se radi o objektima čiji su vlasnici verske zajednice, a i one i objekti u kojem se nalaze vrednovani su kao nesporne...
13.05.2022
[ 9:50 ]
U organizaciji Rimokatoličke crkve u Srbiji, u Hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu je održan simpozijum na temu šta uraditi sa crkvama koje se ne koriste. Zrenjaninski biskup dr Laslo Nemet je na skupu istakao da žele ukazati na ovaj problem koji treba rešiti, jer po selima ima više zapuštenih i ruševnih crkava koje se ne koriste. -...
12.05.2022
[ 21:28 ]
Žiri u sastavu Jožef J. Fekete, pisac i književni kritičar, dr Ištvan Šiling, lingvista i etnograf, Timea L. Moger, pesnikinja i predsednica žirija, na zasedanju 5. maja 2022. godine, doneli su jednoglasnu odluku da Književnu nagradu „Herceg Janoš“ Gradske biblioteke „Karlo Bijelicki“ u Somboru ove godine dobije kao priznanje za...
11.05.2022
[ 21:18 ]
Beolvasás folyamatban