Izbor iz sadržaja na srpskom
Mreža poljoprivrednih savetnika uz pomoć mađarske vlade
Betűméret:             

Savez Agrarnih Udruženja Vojvodine (SAUV, http://www.vgazda.com/) je u senćanskom hotelu Rojal organizovao kurs za poljoprivredne savetnike. Na otvaranju su bili prisutni Katalin Tot, zamenica državnog sekretara u ministarstvu poljoprivrede Mađarske, Ištvan Pastor, predsednik pokrajinske skupštine i SVM, kao i više funkcionera SVM-a - javio je dopisnik "Vajdašag ma".

Mikloš Nađ, predsednik SAUV se zahvalio Pastoru, Katalin Tot kao i mađarskoj vladi za moralnu i materijanu podršku ovom projektu. Rekao je da je ogroman uspeh to što je mreža poljoprivrednih savetnika proširena skoro na celu teritoriju Vojvodine.

Katalin Tot je rekla da je saradnja između mađarskog ministarstva poljoprivrede i SAUV od izuzetnog značaja. zahvalila se na partnerstvu u programu stvaranja i upravljanja mrežom poljoprivrednih savetnika Arpadu Janošu Potapiju i Državnom sekretarijatu za nacionalnu politiku Mađarske. Govorila je o značaju međudržavnih odnosa i o ulozi SVM-a. Dodala je da će za poljoprivredne savetnike biti organizovana konferencija 27. juna s ciljem razmene iskustava i informacija.

Ištvan Pastor je istakao značaj programa za razvoj privrede finansiranog od strane mađarske vlade i o značaju političkog zastupanja interesa.

Tot i Nađ su predali sredstva poljoprivrednim savetnicima, kupljena od novca dobijenog od ministarstva poljoprivrede Mađarske.

Umesto istorijskog neprijateljstva, sada između Mađarske i Srbije vlada istorijsko prijateljstvo – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak, na najvećem ikada mitingu u Beogradu. Prema saopštenju ministarstva, Sijarto je na manifestaciji vladajuće Srpske napredne stranke govorio na srpskom...
27.05.2023
[ 7:03 ]
Mađarska je posvećena evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, sporost procesa proširenja može dovesti do nestabilnosti regiona, zato treba ubrzati proceduru – izjavio je ministar spoljne trgovine i spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto u petak u Budimpešti. Ministar je na zajedničkoj pres konferenciji sa ministrom spoljne trgovine...
26.05.2023
[ 12:35 ]
Većina žrtava su Nemice, a polovina počinilaca nisu nemački državljani. Šokantno: 2022. godine je u Nemačkoj zabeležen rekordan broj grupnih seksualnih zločina. Žrtve su uglavnom bile Nemice. Prepuštene jednoj bezobzirnoj politici koja lokalno stanovništvo stavlja na poslednje mesto na listi prioriteta – piše u redakcijskom...
24.05.2023
[ 19:19 ]
Beolvasás folyamatban