Izbor iz sadržaja na srpskom
Budimpešta: Izvađena olupina potonulog turističkog broda
Tokom akcije spašavanja u brodu nađeno četiri tela, traga se za još četiri nestalih

U toku sedmočasovne akcije spašavanja iz Dunava je po planu izvađena olupina turističkog broda Hableány, koji je 29. maja posle sudara potonuo u blizini mosta Margit.

Brod Hableány je potonuo u blizini mosta Margit 29. maja uveče, posle sudara sa brodom hotelom Viking Sigyn. Na njemu se nalazilo 33 turista iz Južne Koreje i dvočlana mađarska posada. Brod je potonuo veoma brzo, neposredno posle nesreće je spašeno sedam njegovih putnika.

Posle višednevnih priprema vađenje olupine je počelo u utorak ujutru, u više etapa. Usput su ronioci pretraživali unutrašnjost broda i našli još četiri tela. Između ostalih i jedino dete među žrtvama.

Olupina se u potpunosti izdigla iz Dunava u rano popodne. Brod kran Clark Ádám ju je podigao na šlep, kojim će biti otpremljen u luku u Čepelu, gde će eksperti na nautiku i inženjeri u prisustvu predstavnika tužilaštva ispitati ostatke – saopštio je portparol Glavne policijske kapetanije Mađarske.

Portparol je podsetio da istragu o nesreći vodi Glavna policijska kapetanija Budimpešte, i da trenutno postoji samo jedan osumnjičeni, a to je kapetan broda hotela, po narodnosti Ukrajinac. On je u pritvoru.

Viking Sigyn je u ponedeljak opet stigao u Mađarsku, i pošto je bilo potrebno potražiti dodatne dokaze, na njemu je opet izvršen pregled. Odgovarajući na pitanje, portparol je rekao da će nađeni materijal verovatno pomoći da se o dešavanjima te večeri dobije potpunija slika.

Panorama Deck Doo, u čijem vlasništvu je nastradali turistički brod je saopštio: ako rodbina bude saglasna i ne kosi se sa oporukom njihovih kolega, firma im želi prirediti mornarsku sahranu.

Kapetan Zoltan Tolnai, koji je u trenutku tragedije takođe bio u službi i plovio Dunavom, izjavio je televiziji M1 da tada ni na jednom brodarskom kanalu nije bilo poruka o kritičnoj situaciji. Samo se odjednom čulo da se u vodi nalaze ljudi. Rekao je i da je Viking Sigyn kao veći brod trebao stupiti u komunikaciju sa manjim brodom. Tragedija je duboko potresla brodare, dodao je.

Brodski inženjer Šandor Gec je izjavio da su na oba broda trebali postojati sistem za praćenje položaja ostalih plovila i uređaj za komunikaciju, pomoću kojeg su mogli stupiti u kontakt. Uz to, brod hotel treba da ima uređaj koji beleži i arhivira podatke GPS-a.

U vezi nesreće ima još veoma mnogo otvorenih pitanja, kao što su: zašto je brod hotel posle sudara manevrisao u rikverc, a potom udaljio sa lica mesta. Trebao je da učestvuje u spašavanju.

Brod Hableány je sagrađen 1949-e, dug je 27,2 metara, širok 4,8 metra i visok 5,2 metra, teži 50 tona. Brod kran je došao iz Komarna, može podići do 200 tona tereta. (MTI)

Interni centar za praćenje raseljavanja sa sedištem u Ženevi IDMC je objavio podatak, prema kojem se u drugoj polovini godine obično dešava više ekstremnih vremenskih pojava, pa se broj raseljenih može triplirati i dostići čak 22 miliona. U izveštaju organizacije se spominje ciklon Fani, koji je pogodio Indiju i Bangladeš i primorao...
13.09.2019
[ 14:33 ]
Članice Višegradske četvorke (V4) odlučno podržavaju evropsku integraciju zemalja Zapadnog Balkana – istaknuto je u saopštenju samita ove grupe zemalja održanog u Pragu. Premijeri V4 su ponovo potvrdili mišljenje da ujedinjenje Evrope nije potpuno bez ovih zemalja. Politika proširenja EU je sredstvo bez premca za osiguranje...
12.09.2019
[ 19:49 ]
U okviru 67. Književnog kampa u Kanjiži je predstavljen dokumentarni roman pravnika, pisca Tibora Varadija, koji je priču ispleo oko sudskih procesa vezanih za imanje Ečka. Prezentacija knjige je bila ujedno i čestitka profesoru za 80. rođendan, dobio je i prelazni ključ književnog kampa. Ečka u Banatu je do Trijanonskog mirovnog...
12.09.2019
[ 14:28 ]
Beolvasás folyamatban